Σε δελτίο Τύπου του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας αναφέρεται ότι «το Σύμφωνο Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας είναι η από κοινού προσπάθεια του Υφυπουργείου Τουρισμού με τον ιδιωτικό τομέα να συνεργαστούν για την ανάδειξη, προβολή και αξιοποίηση του κεφαλαίου «Κυπριακή Γαστρονομία» ως στοιχείου του άυλου πολιτιστικού προϊόντος της Κύπρου».
>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<
Το Σύμφωνο «αποσκοπεί στη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας γαστρονομικής συνείδησης και στην ποιοτική αναβάθμιση του τομέα της διατροφής και των σχετικών με τη γαστρονομία παρεχόμενων υπηρεσιών. Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει ως μέσο προβολής του διατροφικού πολιτισμού της Κύπρου, σύνδεσης του αγροδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό και την πολιτιστική κληρονομιά, ανάδειξης των τοπικών ποιοτικών προϊόντων, αξιοποίησης της πλούσιας οίνο-γαστρονομικής παράδοσης της Κύπρου και μετεξέλιξης της Κύπρου σε προορισμό γαστρονομικών εμπειριών»
>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, «στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του Υφυπουργείου Τουρισμού, κατάφεραν να συμμορφωθούν απόλυτα με τις προδιαγραφές και τα κριτήρια του Συμφώνου συνολικά 16 επιχειρήσεις. Πρόκειται για την ταβέρνα Παλιομούχταρος, την ταβέρνα Ευτυχία και ταβέρνα το Βάσανο (Άγιος Θεόδωρος), την ταβέρνα Βαβατσινιά, Αυλοτόπι (Αγγλισίδες), το οικογενειακό κέντρο Χαρούλλας (Αθηένου), το μεζεδοπωλείο Ζήνων (Λάρνακα), την ταβέρνα Βλάχος (Πύλα), την ταβέρνα το Πατρικόν (Τερσεφάνου), το Γαλακτοκομείο «Ελένη Μίμη» Σκαρίνου, τα παραδοσιακά γλυκά Ερμή Άγιοι Βαβατσινιάς, το Κτήμα Ερωτόκριτος Χοιροκοιτία, το Golden Donkeys Farm Σκαρίνου, τα παραδοσιακά εδέσματα «Το μαδράτζι της γιαγιάς» Κάτω Δρυς, το παραδοσιακό κατάστημα «Τσίμπι Τσίμπι» Σκαρίνου και το «Λευκό» στα Πάνω Λεύκαρα».
ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου