Λάρνακα: Έτσι θα γίνει το παραλιακό μέτωπο στην περιοχή διυληστηρίων (ΦΩΤΟΣ)

Παρουσιάστηκε το ”Larnaka Land of Tomorrow”

Η παρουσίαση του ”Larnaka Land of Tomorrow” πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023, από τον Όμιλο Πετρολίνα και το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Foster + Partners, σε συνεργασία με τους UDS Architects και με συντονιστή την Delfi Partners & Co.

af

Κατά την παρουσίαση, ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, αφού ευχαρίστησε τον Όμιλο Πετρολίνα και τις υπόλοιπες Εταιρείες που συνέβαλαν από το 2017 στην επίτευξη του στόχου της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στην περιοχή Βασιλικού, επισήμανε ότι το Master Plan αυτό, αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη η οποία επιδιώκει την ενιαία αντιμετώπιση και ενοποίηση τεμαχίων, κάτι που αποτελεί και σημαντική πρόνοια στην γενική στρατηγική του Σχεδίου Περιοχής.

af

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι με ικανοποίηση που παρατηρείται ότι η εις βάθος μελέτες που πραγματοποιήθηκαν, επιδιώκουν προσεγγίσεις που να συνάδουν με τον χαρακτήρα της πόλης μας και το ευρύτερο όραμα του Δήμου για μια περιοχή με χαμηλά κτίρια, ελεύθερους δημόσιους χώρους, οπτικές φυγές και πολύ πράσινο.

asf

Τέλος, ο Δήμαρχος Λάρνακας ανάφερε ότι, το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Foster + Partners είναι ένα καταξιωμένος οίκος διεθνούς φήμης με πείρα στους τομείς ανάπτυξης και το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα υψηλών προδιαγραφών με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή και την πόλη. 

a

Η ανάπτυξη της εν λόγω περιοχής αποτελεί προτεραιότητα και νοείται ότι η συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας είναι δεδομένη.

Σε χαιρετισμό του ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Κωστάκης Λευκαρίτης, ανέφερε πως «οι Foster + Partners μαζί με τους συνεργάτες μας, έχουν μοιραστεί το όραμ και τις φιλοδοξίες μας έτσι ώστε το Land of Tomorrow να δημιουργηθεί με σεβασμό στο περιβάλλον, τους ανθρώπους και την πόλη της Λάρνακας».

Ο Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ντίνος Λευκαρίτης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην «ιστορική» όπως τη χαρακτήρισε παρουσίαση και ανέφερε πως «το Land of Tomorrow θα αποτελέσει σημείο αναφοράς τόσο για την Λάρνακα αλλά και την Κύπρο, προσελκύοντας νέους ανθρώπους και επιχειρήσεις από παντού. Αυτό είναι που αξίζει στην Λάρνακα, γι’ αυτό και έχουμε επενδύσει σε μια δυνατή ομάδα συνεργατών, για την υλοποίηση του κληροδοτήματός μας στις επόμενες γενιές».

af

Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου από τον Ben Scott, Senior Partner των Foster + Partners, ο οποίος εξήγησε ότι «κύρια πηγή έμπνευσης για την δημιουργία του οράματος του Land of Tomorrow αποτέλεσε η πλούσια ιστορία της πόλης με τα κύρια στοιχεία που την ορίζουν. Φιλοδοξία μας για το masterplan του Land of Tomorrow είναι η δημιουργία μιας ανάπτυξης ορόσημο που θα αποτελεί προέκταση της πόλης διατηρώντας και ενισχύοντας τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της».

Σημείωσε ακόμα ότι το έργο που θα υλοποιηθεί σε μια έκταση 400 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων «θα αποτελέσει κληροδότημα για τις επόμενες γενιές».

Ο γενικός σχεδιασμός του masterplan καθοδηγείται από την αυστηρή περιβαλλοντική και οικολογική προσέγγιση, τη βιωσιμότητα, την κυριαρχία των πράσινων και ανοιχτών χώρων, την πρόσβαση σε σύγχρονες υποδομές, όπως και τη σύνδεση με τις γύρω περιοχές», κατέληξε.

 
24957