Λιμουζίνες για 24ωρη χρήση σε αξιωματούχους - Αντίδραση Οδυσσέα

Η Βουλή «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», λέει ο Γεν. Ελεγκτής για κρατικές λιμουζίνες

Την ελπίδα η Βουλή «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» εκφράζει ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης με αφορμή τους νέους κανονισμούς που επαναφέρουν το δικαίωμα σε ορισμένους κρατικούς αξιωματούχους να χρησιμοποιούν το υπηρεσιακό τους αυτοκίνητο επί 24ωρου βάσεως, ένα δικαίωμα που είχε αφαιρεθεί διά νόμου το 2016.
 
«Τη νοοτροπία που θέλει τον δημόσιο υπάλληλο βάρος στους ώμους των πολιτών αντί υπηρέτη τους (civil servant), πρέπει να την πολεμήσουμε με πάθος αν θέλουμε μια υγιή δημόσια υπηρεσία κι ένα υγιές κράτος», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter o Οδυσσέας Μιχαηλίδης και πρόσθεσε: «Ο λόγος στην κυρίαρχη Βουλή. Ελπίζω αυτή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».
 
Εξάλλου επίσης σε ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Twitter, η Ελεγκτική Υπηρεσία ανέφερε πως «ως ΕΥ θεωρήσαμε προκλητική την προσπάθεια που έγινε το 2019 για να δοθεί στους ΓΔ των Υπουργείων το προνόμιο να πηγαίνουν στο σπίτι τους με κρατική λιμουζίνα».
 
«Θεωρούμε σκανδαλώδη τη νέα προσπάθεια για να έχουν κρατική λιμουζίνα για να πηγαίνουν εκδρομές με την οικογένεια τους» συμπλήρωσε.
 
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, οι κανονισμοί, που έχουν κατατεθεί στη Βουλή, επαναφέρουν το δικαίωμα χρήσης του υπηρεσιακού οχήματος επί 24ωρου βάσεως για τους προέδρους της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, τους Γενικούς Διευθυντές Υπουργείων, Υφυπουργείων και της Βουλής, τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Επίτροπο Προεδρίας, και τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου.
 

ΚΥΠΕ