Το νέο πακέτο στήριξης ανακοινώνουν Ζέτα-Πετρίδης

Η Brief παρακολουθεί την κοινή διάσκεψη τύπου των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και σας μεταφέρει τις εξελίξεις

Το νέο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων θα ανακοινώσουν σε κοινή διάσκεψη τύπου οι Υπουργοί Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, και Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Όπως έγραψε και σε σημερινό (17/6) ρεπορτάζ της η Brief, κύριος άξονας των νέων μέτρων είναι αφενός να συνεχίσουν να στηρίζονται στα ίδια επίπεδα περίπου (όπως στα υφιστάμενα σχέδια) οι τομείς που δέχτηκαν το σφοδρότερο πλήγμα (όπως ξενοδοχεία και τουριστικοί πράκτορες αλλά και άλλοι τομείς άμεσα συνδεδεμένοι με τον Τουρισμό) και αφετέρου να προσφερθεί στήριξη (όχι στο βαθμό που προσφέρεται τώρα) σε όσες εταιρείες δεν έχουν ακόμη σταθεροποιηθεί οικονομικά σε υποφερτό βαθμό.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Το τελευταίο, όπως πληροφορούμαστε, θα μεταφράζεται πχ με σμίκρυνση του ποσοστού απώλειας τζίρους ως προϋπόθεση για συμμετοχή στα Σχέδια. Δηλαδή, ενώ σήμερα μια εταιρεία είναι δικαιούχος αν απώλεσε το 25% του τζίρους της, με τα νέα Σχέδια για να καθίσταται δικαιούχος θα πρέπει να έχει απωλέσει το 35% ή ακόμη και το 50% του τζίρου της συγκριτικά με πέρσι. 

Παράλληλα μείωση θα υπάρξει για την δεύτερη κατηγορία εταιρειών (δηλαδή πλην των Ξενοδοχείων και βιομηχανιών τουρισμού) και στο ποσοστά συνεισφοράς του κράτους στους μισθούς των υπαλλήλων, δηλαδή με πολύ χαμηλότερο ποσοστό από το 60% που ισχύει σήμερα.

Η Brief παρακολουθεί την κοινή διάσκεψη τύπου των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και σας μεταφέρει τα κύρια σημεία των όσων θα ανακοινώσουν.

As it Happened

 
11115
Thumbnail