Λύθηκε το θέμα με το SafePass: Κόκκινο για όσους είναι θετικοί

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Υφ. Καινοτομίας – Τι αλλάζει με SafePass και πιστοποιητικό EUDCC

Με στόχο τη διασφάλιση της προστασίας της δημόσιας υγείας και την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού, το Υφυπουργείο ενημερώνει τους πολίτες πως θα ανακαλείται προσωρινά η εγκυρότητα των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID (EUDCC) που αφορούν σε εμβολιασμό και νόσηση -για σκοπούς safe pass- σε άτομα που έχουν διαγνωστεί θετικά στη νόσο Covid-19, για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο παραμένουν υπό υποχρεωτικό περιορισμό ή αυτοπεριορισμό. Σημειώνεται πως τα άτομα αυτά δεν θα μπορούν να εκδώσουν νέα πιστοποιητικά EUDCC πριν από την αποδέσμευσή τους.

>>>> Άκυρο από σήμερα το safepass για κρούσματα

Όσον αφορά τους ελέγχους safepass μέσω της εφαρμογής CovScan Cyprus, στην πιο πάνω περίπτωση, το αποτέλεσμα ελέγχου θα είναι Κόκκινο: Μη Έγκυρο. Προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της εφαρμογής CovScan Cyprus και τη διασφάλιση αξιόπιστων ενδείξεων/ αποτελεσμάτων ελέγχου είναι οι ενημερωμένοι
Εθνικοί Κανόνες ελέγχου και τα ενημερωμένα Κλειδιά (Trusted Public Keys). Υπενθυμίζεται πως η ενημέρωση των εθνικών κανόνων θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Η τελευταία ημερομηνία και ώρα ενημέρωσης αναγράφεται στο τέλος των Ρυθμίσεων – Settings της εφαρμογής, κάτω από την Επαναφόρτωση – Reload. Αν δεν αναγράφεται ΚΑΜΙΑ ημερομηνία (ή αν η ημερομηνία δεν είναι σημερινή) ελέγξτε τη συνδεσιμότητα της εφαρμογής με το διαδίκτυο και ξαναδοκιμάστε.

 
20893