«Μάχη» για τη διανομή της Stoli στην Κύπρο 

H SPI Spirits δίνει τη διανομή της γνωστής βότκας στη Laiko Cosmos. Φωνάζει η ACM. Παραβιάσατε το συμβόλαιο, λέει η SPI

Κύριο θέμα συζήτησης σε επιχειρηματικούς και εμπορικούς κύκλους, και όχι μόνο, αποτελεί αυτή την στιγμή η διανομή της γνωστής βότκας Stolichnaya ή Stoli στην Κύπρο. Μία αλλαγή διανομέα προκάλεσε συζητήσεις, αλλά την ίδια ώρα και αντίδραση από την εταιρεία, η οποία είχε συμφωνία με τον επίσημο αντιπρόσωπο της Stoli στην χώρα μας. Εταιρεία, η οποία τώρα προχωρεί σε αγωγή κατά του επίσημου αντιπροσώπου και με τον επίσημο αντιπρόσωπο να απαντά ότι η διακοπή της συνεργασίας γίνεται λόγω «επανειλημμένων και ζημιογόνων παραβιάσεων από την ACM Christofides Ltd των υποχρεώσεων τους που πηγάζουν από την συμφωνία διανομής». Αποτέλεσμα τούτου, είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος να προχωρήσει σε νέα συμφωνία διανομής της Stoli με άλλη εταιρεία διανομής, την Laiko Cosmos Ltd.

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  <<<

Κίνησε αγωγή η ACM Christofides Ltd
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ACM Christofides, η οποία είχε συμφωνία διανομής με τον επίσημο αντιπρόσωπο (SPI Spirits Limited) καταχώρησε αγωγή, στην οποία επικαλείται συνομωσία, παράβαση των κανόνων ανταγωνισμού και των σχετικών συμφωνιών. 

Παράλληλα, αξιώνει «διάταγμα του Δικαστηρίου που να εμποδίζει τους αναγόμενους από το να συνωμοτούν ή να συνεχίζουν να συνωμοτούν εις βάρος της ενάγουσας».

Επίσης, αξιώνει «γενικές και ειδικές αποζημιώσεις για την διακοπή της συμφωνίας διανομής, η οποία είχε ημερομηνία λήξης κατά ή περί την 31η Δεκεμβρίου 2020 με αυτόματη ανανέωση δύο ετών, δηλαδή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022 και με περαιτέρω παρατάσεις».

Τι λέει η SPI Spirits (Cyprus) Ltd
Από πλευράς της, η SPI Spirits
(Cyprus) Ltd, μέσω ανακοίνωσης χαιρετίζει την νέα συμφωνία με την εταιρεία Laiko Cosmos Ltd και παράλληλα αναφέρεται στους λόγους που την ώθησαν να διακόψει την συμφωνία διανομής με την ACM Christophides.

Ειδικότερα, η SPI Spirits (Cyprus) Ltd αναφέρει:

«Με γνώμονα την επιθυμία για προστασία της διανομής και της καλή φήμης των προϊόντων της, βότκα Stolichnaya και Elit, στην Κύπρο, η εταιρεία SPI Spirits (Cyprus) Limited του ομίλου SPI έχει προβεί σε τερματισμό των εμπορικών σχέσεων και της συμφωνίας διανομής με τον υφιστάμενο διανομέα ACM Christofides Ltd, στην Κύπρο. Η οριστική ημερομηνία τερματισμού είναι η 31 Μαρτίου 2019. 

Ο όμιλος SPI αποφάσισε τον τερματισμό των εμπορικών σχέσεων και της συμφωνίας διανομής με την ACM Christofides Ltd ως αποτέλεσμα αρκετών, επανειλημμένων και ζημιογόνων παραβιάσεων από την ACM Christofides Ltd των υποχρεώσεων τους που πηγάζουν από την συμφωνία διανομής.
 
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η διανομή των προϊόντων θα συνεχιστεί μέσα από ένα αληθινό και αξιόλογο συνεργάτη, την εταιρεία Laiko Cosmos Ltd η οποία θα αρχίσει την διανομή των προϊόντων στην Κύπρο όλων των προϊόντων του ομίλου SPI από 1 Απριλίου 2019», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<
 
Η ACM Chritofides ltd έχει καταχωρήσει αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του ομίλου SPI και άλλων οντοτήτων σε σχέση με τον τερματισμό της συμφωνίας διανομής. Ο όμιλος SPI θεωρεί ότι η αγωγή έχει καταχωρηθεί κατά παράβαση δεσμευτικής ρήτρας διαιτησίας και είναι πεπεισμένη ότι η αγωγή είναι ανεδαφική. Θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για προστασία των συμφερόντων του Ομίλου SPI.
 
Τέλος, ο όμιλος SPI επιφυλάσσει πλήρως τα δικαιώματα του εναντίον της ACM Christofides Ltd και των ΜΜΕ για την παράνομη δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων των υπαλλήλων τους».

Μάριος Αδάμου
 
14189