Με ανειδίκευτους εργάτες και πωλητές «νικιέται» η ανεργία

Που βρήκαν δουλειά οι άνεργοι – Έχουν πτυχίο αλλά δεν βρίσκουν δουλειά

Πάνω από 300 ήταν οι άνεργοι που κατάφεραν να βρουν δουλειά μέσα στον Απρίλη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας με ους περισσότερους να βρίσκουν θέση ως ανειδίκευτοι εργάτες αλλά και ως Υπάλληλοι Υπηρεσιών και Πωλητές.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Το γεγονός αυτό μας παρέχει σημαντικά συμπεράσματα για το γεγονός ότι η ανεργία καταπολεμάται κυρίως με τις υπηρεσίες αλλά και με επαγγέλματα ανειδίκευτων εργατών παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας σε πτυχιούχους.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα 334 άνεργοι βρήκαν δουλειά καθιστώντας τον Απρίλιο τον πιο δυνατό μήνα αναφορικά με τη μείωση της ανεργίας.

Οι περισσότεροι- όπως προείπαμε- βρήκαν δουλειά ως ανειδίκευτοι εργάτες και καθαριστές (135) αλλά και ως υπάλληλοι υπηρεσιών και πωλητές (76).

Παράλληλα, αρκετές θέσεις έδωσαν στους ανέργους και οι τομείς των Τεχνιτών Παραγωγής (47) αλλά και των Γραφέων και των Δαχτυλογράφων (32).

Από εκεί και πέρα, χαμηλά ήταν τα ποσοστά στον  διευθυντικό τομέα όπου εργοδοτήθηκε μόλις ένα άτομο αλλά και στους προσοντούχους όπου εργοδοτήθηκαν μόλις 14 άτομα.

Χαμηλά επίσης ήταν τα ποσοστά εργοδότησης στη Γεωργία με μόλις ένα άτομο ενώ σε Τεχνικούς Βοηθούς και χειριστές μηχανών εργοδοτήθηκαν 12 και 16 άτομα αντίστοιχα.  

Στους στρατιωτικούς, πάλι,  δεν εργοδοτήθηκε κανένα άτομο.

Την ίδια στιγμή, στην ανεργία βρέθηκαν 20,315 άτομα με τους νεοεισερχόμενους να ανέρχονται σε 1,783.  Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πολύ μεγάλα ποσοστά ανεργίας τα έχει η κοινωνική ομάδα των πτυχιούχων Ανώτερης Εκπαίδευσης όπου και αριθμεί 6,160 άτομα παρά το γεγονός ότι σε προσοντούχους αλλά και σε διευθυντές οι θέσεις που ανοίγονται είναι- όπως είδαμε - πολύ λίγες.

Στην πρώτη θέση της ανεργίας βρίσκονται άτομα με μόρφωση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης όπου αριθμούνται 8,265 άνεργοι ενώ ακολουθεί η Στοιχειώδης Εκπαίδευση με  3,982 ανέργους και η Μέση Τεχνική  Εκπαίδευση με 1,823 ανέργους.

Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας έχει η κοινωνική ομάδα η οποία δεν έχει καμία μόρφωση και η οποία αριθμεί μόλις 85 άτομα.

Tags
Αντρέας Πολυκάρπου
 
20893