Με εισηγήσεις για επανεκκίνηση οικονομίας πάει Προεδρικό η ΟΣΕΟΚ

Θα εκπροσωπήσει τους εργολήπτες για χάραξη στρατηγικής επανεκκίνησης της οικονομίας στην σύσκεψη της Τρίτης

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ), έχει θέσει ευατόν στη διάθεση της Πολιτείας εν όψει της χάραξης της στρατηγικής για επανεκκίνηση της οικονομίας και έχοντας ήδη διαβουλευθεί με όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο έχει προσκληθεί για το θέμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για να υποβάλει τις εισηγήσεις της την Τρίτη (21/4).

Σε ανακοίνωσή της ομοσπονδίας αναφέρεται ότι «εκπροσωπώντας τον Εργοληπτικό Κόσμο της Κύπρου, ως κοινωνικός εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς, έχει θέσει εαυτόν στη διάθεση της Πολιτείας εν όψει της χάραξης της στρατηγικής για επανεκκίνηση της οικονομίας και του καθορισμού των επαγγελματικών κατηγοριών, των οποίων θα επιτραπεί κατά πρώτον, η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Η ΟΣΕΟΚ, προστίθεται, «έχοντας ήδη διαβουλευθεί με όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο, επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, με τη συμμετοχή της ΟΕΒ, της οποίας είναι μέλος, έχει προσκληθεί για το θέμα από την Α.Ε. Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προσεχή Τρίτη της Διακαινησίμου, ενώπιον του οποίου θα υποβάλει εμπεριστατωμένες εισηγήσεις για τις δυνατότητες που προσφέρονται στον κατασκευαστικό τομέα, σε συνάρτηση πάντοτε με τις επικρατούσες συνθήκες και τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας COVID – 19 στον τόπο μας».
 
Ως εκ τούτου, καταλήγει η ανακοίνωση, «ουδεμία άλλη Οργάνωση, νομιμοποιείται να διατυπώνει αυτοτελώς οποιεσδήποτε θέσεις για θέματα του Κατασκευαστικού Τομέα, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με την ΟΣΕΟΚ».

 
12993