Με εισηγήσεις για σταυρώματα πάει ο Ελεγκτής σήμερα στη Βουλή

Παρουσιάζει ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών τον προϋπολογισμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το 2022

Συνεχίζεται σήμερα (29/10) στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό 2022, με τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, αλλά και την Έφορο Εσωτερικού Ελέγχου της Δημοκρατίας, Άννα Ζαβού-Χριστοφόρου, όπου θα παρουσιάσουν τους δικούς τους προυπολογισμούς.

>>> Διαβάστε επίσης: ΔΗΣΥ: Η Ελεγκτική Υπηρεσία να είναι αυστηρή, αλλά & αντικειμενική <<<

Να υπενθυμίσουμε πως στην Επιτροπή είχαν τις προηγούμενες ημέρες βρεθείπέραν από τον Υπουργό Οικονομικών ο οποίος παρουσίασε τον κρατικό προϋπολογισμό και η Υπουργός Εμπορίου, Νατάσα Πηλείδου, η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, ο Υφυπουργός Έρευνας, Κυριάκος Κόκκινος, η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Εγγυήσεων, Στέλλα Μιχαηλίδου και η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου – Λιβανίου

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο κ. Μιχαηλίδης αναμένεται πως πέραν από την παρουσιάση των δαπανών της Υπηρεσίας του για το 2022 θα προχωρήσει και με εισηγήσεις προς τους βουλευτές, αλλά και με ειδική αναφορά τόσο στα προβλήματα με την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει η Ελεγκτική, όσο και στο θεμα της οικονομικής ανεξαρτησίας της Υπηρεσίας του. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Brief, οι εισηγήσεις του Γενικού Ελεγκτή θα αφορούν τον κρατικό προϋπολογισμό και το σταύρωμα κονδυλίων για την αγορά κτηρίων από το κράτος και την παραχώρηση χορηγιών ή και διαφήμισης προς οποιοδήποτε μέσο μαζικής ενημέρωσης

Παράλληλα, ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης αναμένεται να αναφερθεί και στη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, με εισήγηση για εισαγωγή μηχανισμών εσωτερικού ελέγχου, αλλά και στη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα όπου θα εισηγηθεί όπως οι προσλήψεις στο δημόσιο να γίνονται υποχρεωτικά με εξετάσεις (σ.σ. δηλαδή να σταματήσει η εισαγωγή εκτάκτων χωρίς εξετάσεις), αλλά να προχωρήσει και η σωστή αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με εργαλεία που θα μετρούν την απόδοση και επίδοση τους. 

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αυτός αναμένεται να είναι ύψους €7,3 εκατ. για το 2022, δηλαδή μειωμένος κατά 2,7% σε σχέση με το 2021 όπου ανερχόταν στα €7,5 εκατ. 

 
17319
Thumbnail