Μείον 60 ευρώ για διακοπές εντός Κύπρου μέχρι και τον Μάη

Eπέκταση επιχορήγησης €60 για διακοπές στην Κύπρο προτείνει ο Υφυπουργός Τουρισμού/Τι ανέφερε στο Business Hour by Brief

Το Υφυπουργείο Τουρισμού, θα αποταθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο με στόχο την επέκταση του Σχεδίου για ενίσχυση του εγχώριου Τουρισμού μέχρι και τέλη Μαϊου, σημείωσε σήμερα (26/2) ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος στο Business Hour by Brief της Digital Tv.

>>> Νεότερο: Υπουργικό: Έρχεται νέο σχέδιο επιχορήγησης κυπριακών εστιατορίων και επέκταση σχεδίου εγχώριου τουρισμού <<<

Όπως ανέφερε, «ο αρχικός σχεδιασμός του σχεδίου ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού,  ολοκληρωνόταν τέλη Νοεμβρίου 2020 με μεγάλη ανταπόκριση.Έπειτα ανανεωθηκε με ισχύ μέχρι τέλη Μαρτίου 2021, αλλά δεν λειτούργησε λόγω του lockdown. Συνεπώς θα κατατεθεί η πρόταση για επέκταση του μέχρι τέλη Μαϊου».

Ο Υφυπουργός υπενθύμισε ότι με το συγκεκριμένο σχέδιο το Υφυπουργείο Τουρισμού επιχορηγεί το 35% του κόστους διαμονής, με ανώτατη τιμή των 60 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ.

Αυτό το σχέδιο θα αξιολογείται συνεχώς και αν χρειάστει και περισσότερη επιχορήγηση, εδώ είμαστε να το ερευνήσουμε, τόνισε ο κ. Περδίος

Το σχέδιο προώθησης του εγχώριου Τουρισμού όπως είχε επεκταθεί με ισχύ μέχρι τέλη Μαρτίου 2021

Υπενθυμίζεται ότι το Σχέδιο απευθύνεται σε μόνιμους κατοίκους Κύπρου και αποσκοπεί, πρωτίστως, στην ενθάρρυνση της πραγματοποίησης διακοπών στην Κύπρο, μέσω:
(α) της παροχής προσιτών τιμών από τα τουριστικά καταλύματα,
(β) της επιχορήγησης μέρους του κόστους διαμονής προς τους πολίτες που θα το αξιοποιήσουν.


Βασικός, επίσης, σκοπός του Σχεδίου είναι η ενίσχυση του συνόλου των τοπικών επιχειρήσεων, μέσω της αυξημένης επισκεψιμότητας που αναμένεται να δημιουργηθεί στις διάφορες περιοχές της χώρας, και του γεγονότος ότι τα τουριστικά καταλύματα που θα συμμετάσχουν στο Σχέδιο, υποχρεούνται, στις τιμές που θα προσφέρουν, να παρέχουν πρόγευμα μόνο.

Στο Σχέδιο συμμετέχουν Τουριστικά Καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα), που προσφέρουν για όλη την περίοδο την ανώτατη τιμή των 60 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ.

Πρόσθετα, το Σχέδιο προβλέπει την κάλυψη του 35% του κόστους διαμονής από το Υφυπουργείο, αντί του 25% που ίσχυε μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των χρεώσεων για παιδιά, που θα διαμένουν στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους.

Ως ελάχιστη διαμονή για χρήση των πιο πάνω τιμών έχουν καθοριστεί τα δύο βράδια.

Το Υφυπουργείο παρακαλεί το κοινό όπως επικοινωνεί απευθείας με τα τουριστικά καταλύματα που περιλαμβάνονται στον ειδικό κατάλογο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού https://www.visitcyprus.com/domestic-tourism-2020-2021 ή με οργανωτές ταξιδίων.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Υφυπουργού Τουρισμού:

Ξ.Π

 
12950