Ο συνολικός αριθμός ανήλθε στα 51.845 άτομα τον περασμένο μήνα, παρουσιάζοντας αύξηση 1,1% σε ετήσια βάση

Στα 51.845 άτομα αυξήθηκε το εργατικό δυναμικό της Κυβέρνησης τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Τρίτη (11/12) η Στατιστική Υπηρεσία. 

Ειδικότερα και βάσει των στοιχείων, το εργατικό δυναμικό της κυβέρνησης τον Νοέμβριο του 2018 αυξήθηκε κατά 553 άτομα (1,1%) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017 και έφτασε τα 51.845 άτομα. 

Στο μόνιμο προσωπικό παρατηρείται μείωση κατά 798 άτομα (-2,2%), ενώ στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται αύξηση (8,7%) φθάνοντας τις 16.855 σε σχέση με τις 15.504 άτομα τον Νοέμβριο του 2017. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Αξίζει να σημειωθεί πως, σε όλες τις κατηγορίες προσωπικού υπάρχει αύξηση σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2017 με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση να παρατηρείται στην κατηγορία Δυνάμεις Ασφαλείας (2,3%) και πιο συγκεκριμένα στο έκτακτο προσωπικό με ποσοστό 8,3% (421 άτομα). εργατικο

Σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018 παρατηρείται αύξηση 1,2% στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (164 άτομα) και στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας 0,3% (33 άτομα). Επίσης, παρατηρείται μείωση στο Ωρομίσθιο Προσωπικό -0,3% (-29 άτομα). 
 

 
3873
Thumbnail

Mειωμένη χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ) Φύτος Θρασυβούλου, την επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής στην Επαρχία Πάφου κατά τον μήνα Ιούνιο.

Ο κ. Θρασυβούλου, που είναι και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η μείωση της επισκεψιμότητας τον Ιούνιο ήταν αναμενόμενη, ενώ εκτίμησε ότι η κατάσταση θα διαφοροποιηθεί τον Ιούλιο και Αύγουστο που είναι κατεξοχήν τουριστικοί μήνες. 

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Δυστυχώς, είπε, «δεν θα μπορέσει η φετινή χρονιά να αγγίξει την περσινή, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας».

Εκτίμησε παράλληλα ότι στην αύξηση της επισκεψιμότητας συμβάλουν τα μέγιστα οι πτήσεις χαμηλού κόστους. 
 
Eρωτηθείς σχετικά, ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως τα κέντρα αναψυχής που είχαν «βάλει λουκέτο» λόγω της κρίσης, δεν έχουν επαναλειτουργήσει, ευχήθηκε ωστόσο η αύξηση του τουρισμού να κρατήσει τα κέντρα αναψυχής ανοικτά φέτος, αλλά και την επόμενη τουριστική περίοδο. 

ad2mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ και του ΣΙΚΑΠ κάλεσε το Υπουργείο Τουρισμού να ολοκληρώσει σύντομα τη νέα νομοθεσία που αφορά τα κέντρα αναψυχής, και η οποία βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας. 

Κατά αυτόν τον τρόπο, συνέχισε, οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής θα γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας τους μέσα στο νέο καθεστώς. 

ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους

article 1