Μελάς: Οι τράπεζες επικεντρώνονται στους πλειστηριασμούς

Όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος του ΣΥΠΡΟΔΑΤ, «οι τράπεζες δεν ασχολούνται με το θέμα των σωστών αναδιαρθρώσεων»

Οι τράπεζες εξακολουθούν να επιμένουν να μην ασχολούνται με το θέμα των σωστών αναδιαρθρώσεων και επικεντρώνονται μόνο στους πλειστηριασμούς για την αντιμετώπιση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ), κληθείς να σχολιάσει την έναρξη αύριο των πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ενυπόθηκων ακινήτων.

Ο κ. Μελάς είπε ότι «μας ανησυχεί το γεγονός ότι οι Τράπεζες προωθούν πλειστηριασμούς ανεξάρτητα από τον τρόπο και τη διαδικασία που γίνονται, παρά τα πενιχρά αποτελέσματα που είχαν μέχρι σήμερα, μόλις το 3%» και πρόσθεσε πως το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

«Αυτό θα το διαπιστώσουμε σύντομα οπότε θα επανέλθουμε για να ανακοινώσουμε το αποτέλεσμα σχετικής έρευνας που διενεργούμε», υπογράμμισε ο κ. Μελάς.
 
Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΣΥΠΡΟΔΑΤ τόνισε ότι «οι επανειλημμένες οδηγίες και πιεστικές προτροπές του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας είναι ακριβώς οι τράπεζες να ασχολούνται σοβαρά με το θέμα των σωστών αναδιαρθρώσεων χρησιμοποιώντας τις σχετικές Οδηγίες και τον Κώδικα».
 
«Ευχόμαστε να επικρατήσουν πιο σώφρονες πολιτικές από μέρους των τραπεζών έστω και την υστάτη», κατέληξε.

ΚΥΠΕ - Κώστας Σταυρινός

 
17421