Μένουν στο λιμάνι τα αυτοκίνητα / Βγαίνουν μόνο με deposit 25%

Τι άλλαξε για όσους θα παραλάβουν μεταχειρισμένα εισαγόμενα αυτοκίνητα / Τι αναφέρει το Τμήμα Τελωνείων Κύπρου

Το Τμήμα Τελωνείων και το Τμήμα Φορολογίας έγιναν δέκτες πληροφοριών για διάπραξη απάτης μη καταβολής Φ.Π.Α. στην Κύπρο, αναφορικά με μεταχειρισμένα οχήματα τα οποία μεταφέρονται από άλλα κράτη μέλη και δηλώνονται στο Τμήμα Τελωνείων από μή εγγεγραμμένα στο Τμήμα Φορολογίας πρόσωπα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση τους, μέχρι τη διερεύνηση κάθε υπόθεσης, ζητείται η κατάθεση χρηματικής παρακαταθήκης για όλες τις πιο πάνω παραλαβές οχημάτων που βρίσκονται υπό τελωνειακή επιτήρηση (σ.σ. για ιδιωτικές εισαγωγές). Όπως σημειώνεται η χρηματική παρακαταθήκη θα αναλογεί στο 25% του τιμολογίου του αυτοκινήτου

>>> Νεότερη ενημέρωση: Τμ. Φορολογίας: «Ξεσκονίζουν» τα μεταχειρισμένα που ήρθαν Κύπρο <<<

Δηλαδή σε περίπτωση που ένα αυτοκίνητο είναι τιμολογημένο για 10.000 ευρώ, αυτός που θα παραλάβει το αυτοκίνητο θα πρέπει να καταθέσει 2.500 ευρώ μέχρι τη διερεύνηση της υπόθεσης

Όπως σημειώνεται, το ποσό της χρηματικής παρακαταθήκης θα επιστρέφεται μετά το πέρας της σχετικής διερεύνησης και εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν προκύπτει οποιαδήποτε οφειλή σε σχέση με το συγκεκριμένο όχημα. 

Εναλλακτικά, υφίσταται η δυνατότητα για εναπόθεση του οχήματος σε Αποθήκη Τελωνειακής Αποταμίευσης μέχρι τη διερεύνηση της υπόθεσης, για την οποία ο ιδιοκτήτης θα καλείται να πληρώσει αντίτιμο. 

Όπως σημειώνεται το Τμήμα Τελωνείων και το Τμήμα Φορολογίας θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για ολοκλήρωση της διερεύνησης των υποθέσεων το συντομότερο δυνατό.

Να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη απόφαση ισχύει από τα χθες Δευτέρα (26/10), ενώ μέχρι στιγμής ο αριθμός των «εγκλωβισμένων» οχημάτων μέχρι στιγμής φαίνεται να ξεπερνά τα 1000, ωστόσο ο ακριβής αριθμός όσων επηρεάζονται θα διαφανεί τις επόμενες ημέρες.  

 
14211
Thumbnail