Μέσα του 2023 ανοίγει τις πύλες του το Πλανητάριο Κύπρου (Pics)

Θα είναι 180 περίπου θέσεων με δέκα προβολείς τελευταίας τεχνολογίας

Το Πλανητάριο Κύπρου στην Ταμασό αναμένεται να ανοίξει της πύλες του προς το κοινό της Κύπρου, τους μαθητές των σχολείων και τους τουρίστες στα μέσα του νέου χρόνου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, σε δημοσιογραφική διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην Μητρόπολη Ταμασού αναφέρθηκε ότι το πλανητάριο θα είναι ένα από τα πιο μεγάλα και σύγχρονα της Ευρώπης και θα αλλάξει τα δεδομένα της εκπαίδευσης, της επιστημονικής έρευνας και της απασχόλησης, δημιουργώντας θέσεις εργασίας σε όλες τις βαθμίδες.

>>> Διαβάστε επίσης: Στα €12 εκατ. η αξία του πλανητάριου Κύπρου στην Ταμασό <<<

gnf

Ο αστροφυσικός Χρύσανθος Φάκας δήλωσε ότι η Κύπρος πρέπει να είναι υπερήφανη όχι μόνο για τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει στον αστροτουρισμό αλλά και για το ότι το επιστημονικό κέντρο θα έχει την δυνατότητα ο κάθε συμπατριώτης μας να το επισκεφθεί αξιοποιώντας τους χώρους του καθώς επίσης εάν θέλει να κάνει επιπλέον έρευνες και παρατηρήσεις.

Πρόσθεσε ότι το Πλανητάριο Ταμασού με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του, καθώς και των είκοσι μέτρων θόλο του, σε συνδυασμό με τα τηλεσκόπια, τα οποία θα το πλαισιώνουν, το καθιστούν ως ένα από τα σπουδαιότερα Πλανητάρια όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και όλου του κόσμου.

Το πλανητάριο βρίσκεται δίπλα από την Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και θα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και όλα τα μορφωτικά επίπεδα.

db

Μιλώντας στη διάσκεψη ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαίας, είπε ότι το Πλανητάριο δίνει την ευκαιρία σε όλους να μυηθούν στα μυστήρια του σύμπαντος. Τα επιστημονικά επιτεύγματα είπε ο Μητροπολίτης Ταμασού, "δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αποκωδικοποίηση της σοφίας του Θεού που ως Δημιουργός έφτιαξε τον θαυμαστό αυτό κόσμο που φέρνουν κοντά μας τα πλανητάρια και τα αστεροσκοπεία".

Την διάσκεψη – παρουσίαση, ανέλαβε και πραγματοποίησε το Interstellar Institute που είναι και ο εκπαιδευτικός και επιστημονικός σύμβουλος του Πλανητάριου Κύπρου. Το έργο παρουσίασε με προβολή των κύριων χαρακτηριστικών του ο CEO του Interstellar Αχιλλέας Κεντώνης, ο οποίος περιέγραψε όλες τις καινοτόμες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα της Κύπρου.

Μίλησε για τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, για συνεργασία με όλα τα Πανεπιστήμια της Κύπρου, την μέση και δημοτική εκπαίδευση, καθώς και για τον ψυχαγωγικό ρόλο του Πλανητάριου.

Το Πλανητάριο Κύπρου είναι 180 περίπου θέσεων με δέκα προβολείς τελευταίας τεχνολογίας, οι οποίοι εγγυώνται ένα πολυθεματικό ψυχαγωγικό και επιστημονικό υπερθέαμα, καταλήγει η ανακοίνωση. 

(ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΓΒΑ)

 
24338