Μεταρρύθμιση ΤΑ: Προϋπόθεση για το Σχέδιο Ανθεκτικότητας Κύπρου

Η εφαρμογή της μεταρρύθμισης έχει τεθεί ως ορόσημο του Σχεδίου Ανθεκτικότητας και Ανάπτυξης Κύπρου

Επιστολή του Γενικού Διευθυντή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης , Θεοδόση Τσιόλα, κοινοποίησε  στην Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, στην οποία αναφέρεται ότι η εφαρμογή της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει τεθεί ως ορόσημο του Σχεδίου Ανθεκτικότητας και Ανάπτυξης Κύπρου και ως εκ τούτου είναι προϋπόθεση για την επιτυχή εκταμίευση των οικονομικών πόρων που εγκρίθηκαν για την Κύπρο αφού θεωρείται από πλευράς Ευρωπαϊκών θεσμών μια από τις πιο σημαντικές.

Ταυτόχρονα ο κύριος Τσιόλας τονίζει ότι αφού η μεταρρύθμιση θα επέλθει με την ψήφιση των τριών νομοσχεδίων που αφορά μεταξύ άλλων την μείωση των Δήμων και την συμπλεγματοποίηση Κοινοτήτων και επειδή οι επερχόμενες Δημοτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα πρέπει μέχρι τότε να γίνει τροποποίηση στο Περί Δήμων και Κοινοτήτων Νόμο που αφορά την θητεία των αξιωματούχων της Τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε η θητεία των Τοπικών αρχών να λήγει το αργότερο τον Μάϊο του 2024.

Ήδη ο ΥΠΕΣ άρχισε σειρά επαφών με τα κόμματα. Όλες οι πληροφορίες επί του θέματος καθώς και αυτούσια η επιστολή στην offsite 

 
20766