Μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση ζητούν τα Κέντρα Αναψυχής

Η Κυβέρνηση να λάβει υπόψη ιδιαιτερότητες του κλάδου στις αποφάσεις για μέτρα, λέει ο ΣΙΚΑΑ

Έκκληση στην κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κλάδου στις αποφάσεις που θα λάβει αύριο (8/1) αναφορικά με τα μέτρα για μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, απευθύνει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Αμμοχώστου (Σ.Ι.Κ.Α.Α.)
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος «καλεί την κυβέρνηση όπως λάβει σοβαρά υπόψη τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του κλάδου, κατά τη λήψη των αποφάσεων για τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού αλλά ιδιαίτερα για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων».
 
Προστίθεται ότι «μέχρι σήμερα, πέραν της πολύ μικρής εφάπαξ χορηγίας που έχει δοθεί, ουσιαστικά δεν έχουν στηριχθεί οι επιχειρήσεις. Τα όσα σχέδια εφαρμόστηκαν είχαν ως στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, το οποίο είναι θεμιτό και χαιρετίζεται από το Σύνδεσμο, όμως έγινε σε μια περίοδο που ουσιαστικά δεν υπήρχε επαρκής κύκλος εργασιών, άρα επομένως οι επιχειρήσεις του κλάδου μας δεν έχουν επωφεληθεί από αυτή την επιδότηση».
 
Ο Σύνδεσμος σημειώνει επίσης πως «δεν έχει ακόμη επιλυθεί το μείζον θέμα των ενοικίων των επιχειρήσεων και των λειτουργικών εξόδων, ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει και η καταβολή δόσεων στις τράπεζες. Όλα αυτά απειλούν τις επιχειρήσεις με ολοκληρωτική καταστροφή, οι συνέπειες της οποίας θα μετατοπιστούν στους εργαζόμενους και στην κοινωνία».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε περίπτωση που «δεν βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου και εάν δεν προχωρήσει άμεσα ο εμβολιασμός στην Κύπρο και στις υπόλοιπες χώρες, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά και τη φετινή τουριστική περίοδο γεγονός το οποίο θα αποτελέσει καταστροφή για ολόκληρη την κυπριακή οικονομία».
 
Ο ΣΙΚΑΑ αναφέρει ακόμα πως «έχει επισημάνει πολλές φορές τα συγκεκριμένα θέματα στην κυβέρνηση, με επιστολές που έχουν σταλεί αλλά και με συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις που έγιναν με τα αρμόδια Υπουργεία και τα πολιτικά κόμματα».
 
Αφού σημειώνει πως είναι κατανοητά «τα προβλήματα που υπάρχουν και οι πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε και το γεγονός ότι πρέπει να διαφυλαχθεί πρωτίστως η δημόσια υγεία» ωστόσο προσθέτει «δεν μπορούμε να παραμείνουμε απλοί θεατές στην καταστροφή του κλάδου, από τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα εδώ και 10 μήνες με την δικαιολογία συνταγματικών και νομικών κωλυμάτων, την στιγμή που παραβιάζονται πολλά θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα στην προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας».
 
Ο Σύνδεσμος θα αναμένει αύριο «τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα, για την αναχαίτιση της πανδημίας και για την στήριξη των επιχειρήσεων, και θα πράξουμε αναλόγως».

(ΚΥΠΕ)
 

 
12530
Thumbnail