Μιχαηλίδης: Ομαλός ρυθμός τουριστών στην Πάφο μετά το Brexit

Η νέα χρονιά δείχνει μια μείωση σε σχέση με το 2019, κατά 7%, λέει ο Θ. Μιχαηλίδης

Ομαλός είναι ο ρυθμός των τουριστικών κρατήσεων  μέχρι στιγμής στην Πάφο μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ αναφέρει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη, προσθέτοντας πως περί τα τέλη του Φεβρουαρίου αναμένεται ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων να ξεκαθαρίσει πως θα κυμανθεί η χρονιά. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως τώρα που έχουμε εισέλθει στον Φεβρουάριο μήνα και έχει κλείσει το κεφάλαιο Brexit φαίνεται ότι ο ρυθμός των κρατήσεων είναι ομαλός και δεν υπάρχει ένδειξη ότι υπάρχει αρνητικό ρεύμα ως προς τις κρατήσεις.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Επεσήμανε παράλληλα πως η νέα χρονιά δείχνει μια μείωση σε σχέση με το 2019, κατά 7% .“Φυσικά είναι σχετικά νωρίς, γιατί μπορεί να είμαστε στην περίοδο των κρατήσεων αλλά λόγω του Brexit τον Γενάρη αναμένουμε να δούμε τέλος Φεβρουαρίου πώς θα εξελιχθεί η αγορά, συμπλήρωσε”. Αν η αγορά δείξει ότι έχει μια αυξητική ροή στον ρυθμό των κρατήσεων υπάρχει πιθανότητα να μηδενιστεί το έλλειμμα του χειμώνα και να φτάσουμε στα περσινά επίπεδα, είπε.

Ο  κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως όταν η στερλίνα υποχωρεί η Κύπρος ως προορισμός γίνεται πιο ακριβή, όμως θα πρέπει να περιμένουμε  τα πιθανά σκαμπανεβάσματα της στερλίνας που στο τέλος μπορεί να μην έχουν σοβαρή επίπτωση. Είπε πως είναι δύσκολο να εξάγουμε συμπεράσματα για όλη τη χρονιά .

Τόνισε πως εάν βλέπουμε μεμονωμένες περιπτώσεις που μπορεί να συμβούν σήμερα για παράδειγμα για την στερλίνα, εάν αυτές, όπως είπε, δεν έχουν μεγάλη διάρκεια της τάξης των δύο με τριών μηνών, τότε όπως εξήγησε, δεν θα επηρεάσουν τις κρατήσεις από την βρετανική αγορά.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Επίσης πρόσθεσε, οι Βρετανοί που έχουν κάνει τις κρατήσεις τους θα έρθουν στην Κύπρο και  έχουν ήδη προπληρώσει μέρος των κρατήσεων τους το Γενάρη έχουν κερδίσει συγκριτικά με ότι μπορεί να είναι η στερλίνα σήμερα.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως η βρετανική αγορά αποτελεί την πιο σημαντική αγορά για την Κύπρο και ιδιαίτερα για την Πάφο. Ακολουθούν συνέχισε, η ρωσική αγορά, η γερμανική αγορά , η αγορά του Ισραήλ, σημειώνοντας πως οι Ισραηλίτες ταξιδεύουν μόνο την καλοκαιρινή περίοδο προς την Κύπρο.

Ερωτηθείς για τις πληρότητες των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως αυτές κυμαίνονται σήμερα στην Επαρχία Πάφου στο 60 %,  ενώ τα σκήπτρα κατέχουν οι Βρετανοί κυρίως της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι μάλιστα κάνουν μεγάλης διάρκειας διακοπές τριών ακόμη και τεσσάρων εβδομάδων.

Όσο για τις τιμές του χειμώνα, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως αυτές είναι σημαντικά χαμηλότερες από το καλοκαίρι, ωστόσο όπως εξήγησε, δίνουν την δυνατότητα κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες να παραμένουν  ανοικτές. Πρόσθεσε πως στην Πάφο σήμερα είναι σε λειτουργία το 50% των ξενοδοχειακών μονάδων.

(ΚΥΠΕ/Κική Περικλέους)  
 

 
13643