Μικρή μείωση παρουσίασε ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Σεπτέμβριο

Που παρατηρούνται οι μεγαλύτερες μεταβολές-Τι καταδεικνύουν στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ελαφρά μείωση κατέγραψε σε ετήσια βάση ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα (16/10) η Στατιστική Υπηρεσία.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ειδικότερα, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Σεπτέμβριο 2019 μειώθηκε κατά 0,5% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα μειώθηκε κατά 1,8%. Για την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2019, σημειώθηκε αύξηση 0,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

Α
Σημείωση: Ο ΕνΔΤΚ Ευρωζώνης για τον τελευταίο μήνα βασίζεται σε εκτίμηση της EUROSTAT (flash estimate). 

Συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο του 2018, η κατηγορία Επικοινωνίες παρουσίασε τη μεγαλύτερη μεταβολή με ποσοστό 2,8%. (Πίνακας 1)

Σε σχέση με τον Αύγουστο 2019, η μεγαλύτερη μεταβολή σημειώθηκε στην κατηγορία Μεταφορές (-11,2%). (Πίνακας 1)

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2019 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η μεγαλύτερη μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (5,4%). (Πίνακας 1)

1
Σημείωση: Οι επιμέρους συντελεστές στάθμισης υπολογίζονται με άπειρα δεκαδικά και δημοσιεύονται με στρογγυλοποίηση δυο δεκαδικών. Η διαφορά στο άθροισμα είναι λόγω σφάλματος στρογγυλοποίησης.   

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο του 2018 παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια (-7,5%), ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα η κατηγορία Υπηρεσίες κατέγραψε τη μεγαλύτερη μεταβολή με ποσοστό -5,1%. (Πίνακας 2)

2
Σημείωση: Οι επιμέρους συντελεστές στάθμισης υπολογίζονται με άπειρα δεκαδικά και δημοσιεύονται με στρογγυλοποίηση δυο δεκαδικών. Η διαφορά στο άθροισμα είναι λόγω σφάλματος στρογγυλοποίησης.   

 

 
16216
Thumbnail