Μουσιούττας: Θα δούμε με θετικό πνεύμα το ν/σ για Επιθεωρήσεις

Το νομοσχέδιο, τόνισε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, είναι προϊόν συμφωνίας, συνεργασίας και συναντίληψης

«Εμείς θα δούμε με θετικό πνεύμα το Νομοσχέδιο αυτό, το οποίο να σημειώσω, ήταν προϊόν συμφωνίας, συνεργασίας, συναντίληψης τελικά και με τις συνδικαλιστικές και με τις εργοδοτικές οργανώσεις», ανέφερε σήμερα (2/6) ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Μαρίνος Μουσιούττας, αναφορικά με το ν/σ για σύσταση Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων.

Όπως είπε, «συζητήσαμε για ακόμα μια φορά στην αρμόδια Επιτροπή Εργασίας το Νομοσχέδιο για τη δημιουργία Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεώρησεων στο Υπουργείο Εργασίας μετά από κάποιες διευκρινίσεις που είχαν δοθεί στο διάστημα που μεσολάβησε πριν την πανδημία μέχρι σήμερα». 

«Έχουμε δει το τελικό κείμενο του Νομοσχεδίου το οποίο βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Το Νομοσχέδιο εισαγάγει τα διοικητικά πρόστιμα για τις παρανομίες και ενοποιεί τις διάφορες υπηρεσίες επιθεώρησεων του Υπουργείου Εργασίας σε μία, έτσι ώστε να είναι πιο αποδοτική και πιο ποιοτική στην εργασία της», πρόσθεσε. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Εμείς θα δούμε με θετικό πνεύμα το Νομοσχέδιο αυτό, το οποίο να σημειώσω, ήταν προϊόν συμφωνίας, συνεργασίας, συναντίληψης τελικά και με τις συνδικαλιστικές και με τις εργοδοτικές οργανώσεις, οι οποίες μας επανέλαβαν σήμερα ότι συμφωνούν με το τελικό κείμενο του Νομοσχεδίου, που έχουμε ενώπιόν μας», συνέχισε.

Παράλληλα ο κ. Μουσιούττας επανέλαβε με έμφαση ότι «είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού από όλες τις πλευρές και προς αυτή την κατεύθυνση κι εμείς θα κινηθούμε». 

«Σημασία έχει ότι μπορεί να αρθεί στην Ολομέλεια του Σώματος το Νομοσχέδιο αυτό και ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μπορέσει να υπερψηφιστεί και να αποτελέσει νομοθεσία», επεσήμανε. 

«Να τονίσω κάτι που είπε κι η κυρία Υπουργός στη συνεδρία. Με την πανδημία και με τα διάφορα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας που λειτουργούν κρίνεται ακόμα πιο αναγκαία η ύπαρξη τέτοιων νομοθεσιών για να σταματήσουν οι όποιες αυθαιρεσίες. Όχι για να θησαυρίσει με πρόστιμα το κράτος, αλλά για να σταματήσουν οι όποιες αυθαιρεσίες που μπορεί να υπάρχουν είτε από εργοδότες είτε από εργοδοτούμενους», τόνισε. 

«Διότι υπάρχουν και καλοί εργοδότες και καλοί εργοδοτούμενοι. Υπάρχουν όμως και κακοί και από τις δύο πλευρές και αυτό πρέπει να παταχθεί», κατέληξε ο κ. Μουσιούττας.
 

 
12922