Μπαίνουν ξανά στο παζάρι οι ανεμβολίαστοι

Μετά από σχεδόν 60 ημέρες αποκλεισμού ανεμβολίαστων από café, εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις, αλλάζουν τα μέτρα

Το πλάνο των χαλαρώσεων κλειδώνουν κατά την σημερινή  πρωινή τους συνάντηση στις 07:45 ο υπουργός Υγείας μαζί με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Τα τελευταία 24ωρα οι επιδημιολογικοί δείκτες σε σύγκριση με προηγούμενες εβδομάδες έχουν πάρει την κατιούσα, με τον αριθμό των νοσηλευόμενων να πέφτει κάτω από τους 200. Συγκεκριμένα χθες (13/2) ανακοινώθηκε ότι οι νοσηλευόμενοι ήταν 182.

>>>Δείτε ακόμη: ΝΕΟΤΕΡΟ/ Έρχονται χαλαρώσεις για όλους

Αξιολογώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα, ο υπουργός Υγείας μαζί με τους ειδικούς καταρτίζουν το πλάνο των χαλαρώσεων το οποίο περιλαμβάνει και τους ανεμβολίαστους στους οποίους αναμένεται να επιτραπεί μετά από δύο μήνες η είσοδος σε χώρους εστίασης.

 

Συγκεκριμένα τα μέτρα που αναμένεται να συζητηθούν την Τρίτη και έχουν σοβαρές πιθανότητες να εγκριθούν τελικά είναι:

  • Είσοδος ανεμβολίαστων σε καφέ, εστιατόρια (και άλλους χώρους εστίασης), γήπεδα, θέατρα και κινηματογράφους με αρνητικό τεστ
  • Αύξηση στον αριθμό ατόμων σε οικίες
  • Αύξηση στον αριθμό ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και άλλες κοινωνικές συναθροίσεις
  • Θα επιτραπεί ξανά ο χορός στα νυχτερινά κέντρα
  • Μείωση ποσοστού τηλεργασίας
  • Πιθανή επέκταση του Test to stay και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους 

Σε ό,τι αφορά τα νυχτερινά κέντρα, όπως πληροφορείται η Offsite, θα γίνουν αλλαγές στα πρωτόκολλα ωστόσο οτιδήποτε θα αποφασιστεί θα γίνει αφού πρώτα συζητηθούν με τους εμπλεκόμενους φορείς. 

Χαλαρώσεις θα δοθούν και για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης αφού αναμένεται να επιτραπούν τα πάρτι σε επιχειρήσεις και σχολεία με ειδικά πρωτόκολλα. 

Οι εισηγήσεις για τις χαλαρώσεις θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο συνεδριάζει επίσης σήμερα στις 10.30πμ.

Όποιες χαλαρώσεις ανακοινωθούν μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά πάσα πιθανότητα θα τεθούν σε ισχύ από την ερχόμενη Παρασκευή (18/2).

Offsite

 
21619