Ν. Τορναρίτης: Το Κυπριακό δεν προσφέρεται για πολιτικά παιχνίδια

Η λύση μέσω διαπραγματεύσεων είναι ο μόνος τρόπος να απαλλαγούμε οριστικά από την τουρκική κατοχή, είπε ο κ. Τορναρίτης

Είναι «σε όλους μας κατανοητό, ότι το παράθυρο ευκαιρίας για ομοσπονδιακή επίλυση του Κυπριακού δεν θα μείνει για πάντα ανοικτό», είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης , προσθέτοντας ότι η διαφαινόμενη νέα προσπάθεια επίλυσης θα είναι και η τελευταία με την Ομοσπονδία πάνω στο τραπέζι.
 
Σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι το Κυπριακό δεν προσφέρεται για πολιτικά παιχνίδια και επικοινωνιακά τεχνάσματα. 
 
«Η λύση μέσω διαπραγματεύσεων είναι ο μόνος τρόπος να απαλλαγούμε οριστικά από την τουρκική κατοχή και τις απειλές της Άγκυρας σε βάρος του λαού μας. Είναι ο μόνος δρόμος για την ελευθερία, την επανένωση του τόπου, την δικαίωση τριών γενεών αλύτρωτων Κυπρίων – Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Μπορεί να έχουμε διαφωνίες, εσωτερικές τριβές, ακόμα και πικρίες στο εσωτερικό μέτωπο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποσπάσουμε την προσοχή μας από την εξυπηρέτηση του κορυφαίου στόχου μας – εδώ και 45 χρόνια», συμπλήρωσε.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
«Ας επικεντρωθούμε, λοιπόν, στο μεγάλο μας στόχο χωρίς αγκυλώσεις και χωρίς εμμονές. Δεν έχουμε δικαίωμα στην αποτυχία», είπε.
 
«Εμείς θέλουμε τη λύση περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Είναι η δική μας η πατρίδα που χάνεται με την πάροδο του χρόνου. Είναι οι δικοί μας άνθρωποι που μαραζωμένοι και αδικαίωτοι αφήνουν την ψυχή τους στην προσφυγιά. Θα γίνει σκληρή διαπραγμάτευση και πρέπει να δώσουμε την μάχη με διεκδικητικότητα, καθαρό μυαλό και στόχευση, χωρίς συναισθηματισμούς και φοβικά σύνδρομα. Θα πρέπει να ενεργήσουμε με τη μέγιστη δυνατή ενότητα και να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε αποφάσεις με ορθολογισμό και ευθύνη απέναντι στον λαό μας που θα έχει και τον τελικό λόγο», πρόσθεσε.
 
Όπως είπε, «γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, ότι η ευθύνη της ηγεσίας να ενημερώσει το λαό, νηφάλια και πάνω σε πραγματικά γεγονότα, παραμένει πλήρης και πάνω σε αυτήν επιμένει εδώ και αρκετό χρόνο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ».

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<
 
«Σας διαβεβαιώ ότι εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό, αυτό θα πράξουμε. Και θα το πράξουμε διότι γνωρίζουμε το διακύβευμα της μη επίλυσης», κατέληξε.

 
10830
Thumbnail