«Να κάνουμε Ταμείο για αποζημιώσεις κατεχόμενων περιουσιών»

Το κράτος να αγοράζει τις περιουσίες προσφύγων που έχουν πρόβλημα, προτείνει ο Αχιλλέας Δημητριάδης

Σχολιάζοντας την πρόταση Αβέρωφ για το Οικογενειακό Εισόδημα, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αχιλλέας Δημητριάδης, αναφέρθηκε στη δική του πρόταση σε περίπτωση που υπάρχει ένα τέτοιο πλεόνασμα. 

Ειδικότερα, ο Αχιλλέας Δημητριάδης, ο οποίος βρέθηκε φιλοξενούμενος στην εκπομπή Snipers, ανέφερε στη δική του πρόταση που αφορά τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης που θα αφορά αποζημιώσεις κατεχόμενων περιουσιών

Διαβάστε επίσης:

Όπως σημείωσε ο κ. Δημητριάδης, αν η κυβέρνηση έχει πλεόνασμα 300 εκατ. ευρώ – αναφερόμενος στην πρόταση Αβέρωφ για τον φόρο εισοδήματος – τότε καλύτερα αυτά τα χρήματα να δοθούν στο Ταμείο Αλληλεγγύης το οποίο θα βοηθά πρόσφυγες οι οποίοι λόγω οικονομικών δυσκολιών αναγκάζονται να καταφεύγουν στην επιτροπή αποζημιώσεων. 

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη το κράτος με αυτό τον τρόπο θα αγοράζει τις κατεχόμενες περιουσίες από ιδιοκτήτες – πρόσφυγες, βάσει κριτηρίων, ώστε να τους βοηθήσει, ενώ ταυτόχρονα θα δίνεται και το δικαίωμα στους πρόσφυγες με την πάροδο κάποιων ετών να αγοράζουν πίσω τις περιουσίες τους από το κράτος. 

«Πρώτον, με αυτό τον τρόπο το κράτος βοηθά ως κοινωνικό μέτρο τους πρόσφυγες, σε συνάρτηση με τις ιδιοκτησίες τους στα κατεχόμενα, και δεύτερο εξυπηρετεί τον εθνικό σκοπό που είναι να μην πουλούν τις περιουσίες τους», επεξήγησε ο κ. Δημητριάδης συμπληρώνοντας πως αν είχε 150-300 εκατ. ευρώ (σ.σ. δηλαδή η πρόταση Αβέρωφ) δεν θα προχωρούσε σε φοροελαφρύνσεις αλλά θα προωθούσε αυτό το μέτρο. 

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Δημητριάδης από το 12ο λεπτό: 

 

 
24567