Ημερίδα Νεαρών Στελεχών της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της δεύτερης μέρας του συνεδρίου

Η Ημερίδα Νεαρών Στελεχών της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας (“Young Shipping Professionals Session”) με τίτλο «Register your voice» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της δεύτερης μέρας του συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2019» στη Λεμεσό.
 
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου των διοργανωτών, πρόκειται για μια διαδραστική συνεδρίαση για τη δημιουργία ικανοτήτων και την επίλυση προβλημάτων η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη YoungShip Κύπρου για νέους επαγγελματίες στη ναυτιλία. Ως αναπόσπαστο μέρος του Συνεδρίου Ναυτιλιακή Κύπρος, η ημερίδα πραγματοποιήθηκε για έβδομη φορά, προσελκύοντας πάνω από 200 συμμετέχοντες.
 
Στα νεαρά στελέχη (ηλικίας κάτω των σαράντα ετών) παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα θέματα προγενέστερα της εκδήλωσης, τα οποία συζήτησαν σε ομάδες με μέντορες από τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η ημερίδα στοχεύει στο να παρέχει στα νεαρά στελέχη την ευκαιρία να συζητήσουν το όραμά τους για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, τους στόχους για τη γαλάζια ανάπτυξη, τις προοπτικές όσον αφορά την καριέρα καθώς και να καθορίσουν τρόπους επίλυσης σε φλέγοντα θέματα.

>>> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF <<< 
 
Οι ομάδες συζήτησαν διάφορα επίκαιρα θέματα όπως «Τα πέντε κύρια κίνητρα και αντικίνητρα στη ναυτιλιακή σταδιοδρομία», «Είναι η κορυφαία διοίκηση πολύ απομακρυσμένη; Πώς να γεφυρώσετε το χάσμα» και «Πώς να αλλάξετε τις αντιλήψεις: Η ναυτιλία είναι βρώμικη και απαρχαιωμένη, η αεροπορία είναι σύγχρονη και καθαρή».
 
Στη συνέχεια οι ομάδες προέβηκαν σε σύντομες παρουσιάσεις, ανταλλάζοντας απόψεις και πιθανές λύσεις όπως, μεταξύ άλλων, την ενθάρρυνση καθοδηγητικών προγραμμάτων, την εισαγωγή εκδηλώσεων δικτύωσης με σκοπό την ενθάρρυνση και την προώθηση της συνεργασίας καθώς και τη διενέργεια εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δημιουργία διαδικτυακών πλατφόρμων για ανταλλαγή εμπειριών.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Συντονιστές της συζήτησης ήταν οι κα. Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Γυναικών της Ναυτιλιακής και Εμπορικής Βιομηχανίας (Women’s International Shipping and Trading Association  - WISTA) και Διευθύνων Σύμβουλος της Tototheo Maritime και κ. Ηλίας Μπισσίας, Διευθυντής της ναυτιλιακής έκδοσης Ναυτικά Χρονικά.
 
(ΚΥΠΕ)
 

 
9602
Thumbnail

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών εκφράζει λύπη γιατί, όπως αναφέρει, "το θέμα των νέων χρεώσεων των τραπεζών που επιβλήθηκαν στους καταναλωτές τα τελευταία δυο χρόνια φαίνεται να ξεχάστηκε".
 
"Για το θέμα αυτό, όλοι ανεξαίρετα οι αρχηγοί κομμάτων, η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ο Υπουργός Οικονομικών και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, με δημόσιες δηλώσεις τους παραδέχθηκαν ότι υπάρχουν υπερχρεώσεις από τις τράπεζες και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για συγκράτησή τους", προσθέτει.
 
Αναφέρει, επίσης, πως η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής εξέτασε το θέμα σε τρεις συνεδρίες της και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε αυτή την ενέργεια των τραπεζών. "Ο Υπουργός Οικονομικών μαζί με το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου ανακοίνωσαν ότι έκαναν μελέτη και θα ανακοίνωναν μέτρα συγκράτησης, τουλάχιστον κάποιων από τις βασικές χρεώσεις, περιλαμβανομένου και καθορισμού πλαφόν. Η ανακοίνωση των μέτρων θα γινόταν αρχές Μαρτίου 2020. Τι έγινε και ξεχάστηκαν όλα;" διερωτάται.

ad1mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

 

ad2mobile

Καλεί τον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου να προχωρήσουν στην έκδοση του Διατάγματος που ανήγγειλαν για συγκράτηση, τουλάχιστον, κάποιων βασικών χρεώσεων των τραπεζών.
 
"Είναι αδιανόητο, δυο χρόνια μετά την έναρξη της επιβολής των νέων χρεώσεων των τραπεζών και τη γενική παραδοχή ότι επιβάλλονται από τις τράπεζες υπερχρεώσεις κατά παράβαση του Νόμου, ο Υπουργός Οικονομικών και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου να μη ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους που πηγάζουν από την εφαρμογή του νόμου για τη συγκρισιμότητα των τελών, Ν. 64(Ι)/2017", αναφέρει.

ΚΥΠΕ

article 1