Νέα αναβολή στην Ενιαία Υπηρεσία Επιθεώρησης με αίτημα Ζέτας

Στόχος η επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης

Σε νέα αναβολή του νομοσχεδίου για σύσταση Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων προχώρησε πριν από λίγο (21/2) η Ολομέλεια της Βουλής, κατόπιν σχετικού αιτήματος και από την Υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, η κα Αιμιλιανίδου, μέσω επιστολής της, ζήτησε από το Κοινοβούλιο αναβολή για ψήφιση του νομοσχεδίου, με στόχο την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης.

Υπέρ της αναβολής τάχθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας πως θα πρέπει να δοθεί στην Υπουργό Εργασίας επαρκής χρόνος να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις της και να οδηγηθεί στην Ολομέλεια το τελικό κείμενο, ευχόμενος «ομόφωνα να τα ψηφίσουμε».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Από την πλευρά του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, εξέφρασε την λύπη του κόμματος του «για αυτό που συμβαίνει για ακόμη μία φορά για αυτό το νομοσχέδιο. Πηγαινοέρχεται εδώ και δύο χρόνια και θα έπρεπε να ήμασταν σε θέση για υπερψήφιση ή καταψήφιση του. Γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο κι ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που παίρνει αναβολή η ψήφιση του νομοσχεδίου», επεσήμανε.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ανέφερε πως, «συναινούμε στην αναβολή και είμαστε ένα κόμμα που συζητά με την Υπουργό Εργασίας κάποιες τροποποιήσεις. Κι εμείς είμαστε υπέρ η αναβολή να μην είναι ανοικτό τέλους, αλλά για μερικές μέρες», πρόσθεσε σημειώνοντας πως, «στόχος δικός μας να διαμορφώσουμε ένα κείμενο που θα λάβει την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση».

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, τόνισε πως «μας αφήνει εκτεθειμένος η συνεχής αναβολή στη ψήφιση του νομοσχεδίου», θέτοντας ζήτημα για αναβολή στην ψήφιση του νομοσχεδίου για δύο βδομάδες όμως.

Τέλος, ο Πρόεδρος των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, εξέφρασε την διαφωνία του Κινήματος με την αναβολή, υποδεικνύοντας ότι «θεωρώ ότι μία ανοικτού τέλους αναβολή κινδυνεύουμε να μπούμε στις λογική να παραπέμψουμε τον νόμο στις ελληνικές καλένδες».


 

Μάριος Αδάμου
 
10788
Thumbnail