Νέα ηχηρή ψήφος εμπιστοσύνης από επενδυτές στην Τράπεζα Κύπρου 

Σαφής η τοποθέτηση επενδυτών και αναλυτών για την πορεία της Τράπεζας Κύπρου αλλά και της Κύπρου γενικότερα

Επιβεβαιώνεται η θετική εκτίμηση των επενδυτών  για την πορεία της Τράπεζας Κύπρου μετά και τα αποτελέσματα από τη νέα έκδοση του ομολόγου του ιδρύματος, με επιτόκιο 2,5%, το οποίο κατάφερε με χαμηλή απόδοση να υπερκαλύψει πλήρως τις ανάγκες της Τράπεζας. 

>>> Η ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου για την επιτυχή έκδοση ομολόγου <<<

Έκδοση η οποία έκλεισε σήμερα το απόγευμα (16/6) και για την οποία ενδιαφέρθηκαν μεγάλοι επενδυτές από τη διεθνή αγορά, περιλαμβανομένων και μεγάλων τραπεζών.

«Οι αναλυτές έχουν παρακολουθήσει στενά την διαχείριση της Πανδημίας, αλλά και την γενικότερη μας πορεία. Η σημερινή στάση των επενδυτών αποτελεί απότοκο των εκτιμήσεων που έγιναν σε σχέση με αυτή ακριβώς την πορεία αλλά και για το  μέλλον όπως αυτό εκτιμάται από τις αγορές», σημείωσε υψηλόβαθμος στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου λίγο μετά το κλείσιμο της έκδοσης. 

Το μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών έφερε μείωση επιτοκίου

Μια μείωση επιτοκίου η οποία ήταν απότοκο του πολύ υψηλού ενδιαφέροντος των επενδυτών με την υπερκάλυψη να ξεπερνά τις 2 φορές, ενώ το ύψος της έκδοσης έφτασε τα 300 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της Τράπεζας Κύπρου. 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη έκδοση του είδους της από κυπριακή τράπεζα, τόσο στην Κύπρο, όσο και γενικότερα, η οποία βάσει αποτελεσμάτων αποτελεί μια ξεκάθαρη και δυνατή ψήφο εμπιστοσύνης δείχνοντας την σιγουριά των επενδυτών για την πορεία που έχει πλέον διαμορφωθεί για την Τράπεζα. 

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζας αλλά και στην Κυπριακή Οικονομία 

Μετά και τα σημερινά θετικά αποτελέσματα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Νικολάου, έκανε λόγο για επιτυχία της Τράπεζας αλλά και της κυπριακής οικονομίας γενικότερα. 

«Στην πρώτη έκδοση αυτού του είδους, η επιτυχία της υπερκάλυψης και της χαμηλής απόδοσης είναι ενδεικτική της στάσης που τηρούν πλέον οι αναλυτές απέναντί μας. Η όποια ψήφος εμπιστοσύνης προς την Τράπεζα, όμως, είναι και ψήφος για την κυπριακή οικονομία εν γένει. Η διαχείριση της κρίσης, αλλά και η αντίδραση του επιχειρηματικού κόσμου όλων των μεγεθών δέχονται επίσης τα εύσημα από τις αγορές μέσα από την στάση που τήρησαν σήμερα απέναντί μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 
23458