Νέες αυξήσεις στις τιμές προϊόντων στα κατεχόμενα

Nέα αύξηση κατά 15% ανακοινώθηκε χθες, σύμφωνα με την «Κίπρις»

Η τιμή πώλησης των αυγών και των κοτόπουλων αυξήθηκε κατά 10% την περασμένη βδομάδα, και νέα αύξηση κατά 15% ανακοινώθηκε χθες, σύμφωνα με την «Κίπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών,
 
Η τιμή για ένα κιλό κοτόπουλο ανήλθε από 27,49 τουρκικές λίρες (ΤΛ) (περίπου 1,80 ευρώ) στις 34,36 ΤΛ (2,27 ευρώ) και ένα πακέτο αυγά από 30 ΤΛ (1,94 ευρώ) σε 39 ΤΛ (2,50 ευρώ).
 
Στο μεταξύ, αύξηση ανακοινώθηκε και στην τιμή καυσίμων με την τιμή πώλησης της αμόλυβδης 95 οκτανίων να αυξάνεται από 9,14 ΤΛ (0,60 σεντ) το λίτρο σε 10,37 ΤΛ (0,70 σεντ).
 
Εξάλλου υπό τον τίτλο «Ανάσα είναι τα χρήματα που έρχονται από τον νότο», «Γενί Ντουζέν» γράφει σήμερα ότι πρατηριούχοι καυσίμων, ιδιοκτήτες μπουτίκ, υπεραγορών και εστιατορίων σε δηλώσεις τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι Ελληνοκύπριοι ξοδεύουν χρήματα στα κατεχόμενα.
 
Εκπρόσωποι των εν λόγω τομέων δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η συμβολή των Ελληνοκυπρίων στην οικονομία είναι μεγάλη και ότι πρέπει να ενθαρρυνθεί. Ανέφεραν μάλιστα ότι δεν πρέπει να υπάρχουν προκλητικές, προσβλητικές και ρατσιστικές προσεγγίσεις και ότι πρέπει να παρέχονται διευκολύνσεις κατά τις διελεύσεις.
 
Αναφορά στο θέμα κάνει πρωτοσέλιδα και η «Ντιαλόγκ» υπό τον τίτλο «Ακούστε αυτή τη φωνή» και γράφει ότι η μόνη ελπίδα των καταστηματαρχών σε περιοχή στην κατεχόμενη Λευκωσία είναι οι Ελληνοκύπριοι και οι τουρίστες.
 
«Αν σταματήσουν οι διελεύσεις από τον νότο, θα χρεοκοπήσουμε όλοι», δήλωσαν στην εφημερίδα, σημειώνοντας θα πληγούν όλες οι περιοχές και όχι μόνο η κατεχόμενη Λευκωσία. Οι καταστηματάρχες ζήτησαν από τους «αξιωματούχους της τδβκ» να αποφεύγουν δηλώσεις και συμπεριφορές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τις σχέσεις των δύο κοινοτήτων και δήλωσαν πως θα είναι βαρύ το τίμημα αν προστεθούν και άλλα προβλήματα στα ήδη υφιστάμενα εξαιτίας της πανδημίας.
 
ΚΥΠΕ

 
19957