Νικολαΐδης: Κορυφαίο επιχειρηματικό κέντρο η Λεμεσός

Πολλές διεθνώς φημισμένες εταιρείες να δραστηριοποιούνται ή να την έχουν ως έδρα τους την Λεμεσό, σύμφωνα με τον Δήμαρχο

Σε κορυφαίο διεθνές επιχειρηματικό κέντρο με πολλές διεθνώς φημισμένες εταιρείες να δραστηριοποιούνται ή να την έχουν ως έδρα τους, έχει εξελιχθεί η Λεμεσός, η οποία παραμένει παγκόσμιο κέντρο ναυτιλίας, παράλληλα δε με τα έργα υποδομής παρέχει ψηλού επιπέδου ποιότητα ζωής, επεσήμανε ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης.

Χαιρετίζοντας πρωτοχρονιάτικη γιορτή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο Λεμεσού, ο κ. Νικολαΐδης αναφέρθηκε στους στόχους του δημοτικού συμβουλίου.  Όπως είπε, «ως τοπική αρχή  προωθήσαμε  τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας στην πόλη μας και ταυτόχρονα την προώθηση έργων υποδομής και έργων βιώσιμης ανάπτυξης σε ολόκληρη την πόλη, και ιδιαίτερα στις συνοικίες, που ήταν και ο μείζων πολιτικός στόχος αυτού του Συμβουλίου. Παράλληλα, επιδιώξαμε και επιδιώκουμε τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου προς τους δημότες, τη συνεχή ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και την διεύρυνση των πολιτιστικών και αθλητικών προγραμμάτων του Δήμου, με στόχο πάντα, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών της Λεμεσού».

>>> Διαβάστε επίσης: Πάνω από 12 δισ. δολάρια οι επενδύσεις Κύπρου στην Ινδία <<<

Ο κ. Νικολαϊδης προέβη σε απολογισμό των όσων έγιναν στην πόλη απαριθμώντας τα έργα που ολοκληρώθηκαν το 2022 όπως τη Στέγη Ενηλίκων, το Κέντρο Καινοτομίας κα, καθώς και όσα βρίσκονται υπό κατασκευή ή υπό προσφοροδότηση /σχεδιασμό.  «Πέραν από τα έργα υποδομής, προωθούνται από τον δήμο μας και από το ΥΜΕΕ σημαντικά έργα απάμβλυνσης του κυκλοφορικού στην πόλη μας. Ο Δήμος μας μπαίνει δυναμικά και επιθετικά στην υλοποίηση του ΣΒΑΚ (Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας). Ενισχύονται επίσης τα προγράμματα κοινωνικής συνοχής, τα οποία παραμένουν στις πρώτες προτεραιότητες μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Αναφέρθηκε στους στόχους για τα επόμενα χρόνια που αφορούν, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση του πρασίνου στην πόλη, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη όπως και τη διεκδίκηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2030.

"Να αναφέρω ένα ακόμα μεγάλο στόχο που θέσαμε, τη διεκδίκηση από τον Δήμο μας του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2030. Ήδη συστάθηκε ο Οργανισμός Λεμεσός – Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2030, και άρχισε η σοβαρή και μεθοδευμένη δουλειά ώστε αυτή τη φορά να πετύχει η πόλη μας ότι απέτυχε την προηγούμενη φορά", πρόσθεσε.

Ευχαρίστησε συνεργάτες, δωρητές και προσωπικό για τη συνεργασία και έστειλε ευχές προς τους πολίτες της Λεμεσού με την ευκαιρία της έλευσης του 2023.

(ΚΥΠΕ)