Νικόλας: Χρειαζόμαστε εθνική στρατηγική αντιμετώπισης ακρίβειας

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Η Κύπρος χρειάζεται μια εθνική στρατηγική αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αύξησης του κόστους βασικών αγαθών, με μείωση φορολογιών όπως του ΦΠΑ στην παραγωγή και κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.
 
Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη σε κτηνοτροφικά υποστατικά στην Αθηένου ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «δυστυχώς η ραγδαία αύξηση των τιμών των πρώτων υλών και βασικών αγαθών όπως είναι ο ηλεκτρισμός, έχει δημιουργήσει τεράστιες δυσκολίες σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας όπως η γεωργία και η κτηνοτροφία. Όλοι όσοι ασχολούνται με τους τομείς αυτούς, θεωρούν ότι ναι μεν τα αντισταθμιστικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί είναι προς την ορθή κατεύθυνση αλλά δεν θα είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν την αύξηση του κόστους που θα μετακυλήσει στο τέλος της ημέρας προς τους καταναλωτές».
 
Επομένως συνέχισε «ως ΔΗΚΟ επιμένουμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι μια εθνική στρατηγική αντιμετώπιση της ακρίβειας, της αύξησης του κόστους βασικών αγαθών με μείωση φορολογιών όπως είναι ο ΦΠΑ στην παραγωγή και την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας ώστε αυτό το κόστος να μειωθεί και να επωφεληθεί ο καταναλωτής και ο κάθε πολίτης  του τόπου μας».
 
Όσον αφορά την συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Αθηένου Κυριάκο Καρεκλά και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως «είχαμε μια συζήτηση κατά την οποία μας μετέφεραν τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ακριτικός αυτός Δήμος, ο οποίος παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, καταφέρνει να σταθεί στα πόδια του και να παρουσιάζει σημαντικό έργο σε ό,τι αφορά τη βελτίωση ποιότητας ζωής του Δήμου».

Όμως συνέχισε «αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολύ περισσότερα που πρέπει να γίνουν. Χρειάζονται τα έργα υποδομής που απαιτούνται σήμερα να συνεχίσουν και να προχωρήσουν χωρίς γραφειοκρατία και κωλύματα που προβάλλονται από κυβερνητικές υπηρεσίες».

(ΚΥΠΕ)