Νικόλας: Η Κυβέρνηση να εφαρμόσει το Νόμο για μείωση ΦΠΑ ρεύματος

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ καλεί την Κυβέρνηση να εφαρμόσει το Νόμο που ψήφισε η Βουλή για τον ηλεκτρισμό

Την Κυβέρνηση καλεί ο πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος να εφαρμόσει τον Νόμο που ψήφισε η Βουλή για την μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στον ηλεκτρισμό από 19% σε 9%.

Σε δηλώσεις του αργά το απόγευμα  στον Πύργο Τηλλυρίας στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως «η  Βουλή έχει κάνει το καθήκον της έχει πάρει την πρωτοβουλία και έχει μειώσει τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας στον ηλεκτρισμό από 19% σε 9% σε μια προσπάθεια να απ αμβλύνει το κόστος που πληρώνουν καθημερινά στην ηλεκτρική ενέργεια τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Καλούμε, είπε, την Κυβέρνηση να εφαρμόσει τον Νόμο που ψήφισε η Βουλή έτσι ώστε να συμβάλει σ’ αυτή την προσπάθεια. 

O κ. Παπαδόπουλος κάλεσε την Κυβέρνηση να προχωρήσει σ’ αυτή την ενέργεια γιατί, όπως είπε, έχει ευθύνες για το υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο. 

Επειδή, όπως είπε, δεν προωθήθηκαν ικανοποιητικά οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, γιατί δεν υπάρχει ανταγωνισμός στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, γιατί δεν έχει έρθει έγκαιρα το φυσικό αέριο και γιατί δεν έχουμε ακόμη ως χώρα αξιοποιήσει τα δικά μας ενεργειακά αποθέματα. 

Επομένως μια Κυβέρνηση που έχει ευθύνες για το υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπορεί να παρεμποδίζει τις πρωτοβουλίες της Βουλής στην προσπάθεια αυτό το κόστος να μειωθεί, κατέληξε.

Ο κ. Παπαδόπουλος περιόδευσε σήμερα στο Κάτω Πύργο Τηλλυρίας, στο Μοσφίλι και στα Πηγαίνια.  

(ΚΥΠΕ)   

 
24983