Νικόλας:Kλειδί η βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα (8 Νοεμβρίου 2021), συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Σάββα Περδίο, στο πλαίσιο της ευρύτερης εκστρατείας επαφών που ξεκίνησε το Δημοκρατικό Κόμμα για τον Τουρισμό. Κατά τη συνάντηση έγινε και μια ανασκόπηση των συμπερασμάτων της ημερίδας που είχε διοργανώσει το Δημοκρατικό Κόμμα για το θέμα αυτό.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να συζητήσουμε με τον έντιμο Υφυπουργό Τουρισμού, τις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν για τον κυπριακό τουρισμό και την τουριστική βιομηχανία, μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, λόγω των δυσκολιών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.  

Υπάρχουν όμως και εξακολουθούμε να διαπιστώνουμε προοπτικές για την ανάπτυξη του κυπριακού τουριστικού προϊόντος και τη βελτίωση των εσόδων από την τουριστική βιομηχανία. Για εμάς το κλειδί είναι η βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος, να επανέλθουμε πίσω στις αυθεντικές εμπειρίες. Και πιστεύουμε ότι ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας πρέπει να έχει αυτόν, ως τον κύριο στόχο αλλά και την αντιμετώπιση των διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τουρισμός μας, που είναι η εποχικότητα, το πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευμένου προσωπικού, η διασύνδεση με αεροπορικές πτήσεις και φυσικά κατά τη δική μας άποψη ήρθε και η στιγμή να επανεξετάσουμε το ύψος των δαπανών στον προϋπολογισμό του Υφυπουργείου Τουρισμού για την προβολή και την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

Ο Τουρισμός είναι το ένα πέμπτο της οικονομίας. Θα πρέπει οι σχετικές δαπάνες να λαμβάνουν υπόψιν ότι η επένδυση σε αυτόν τον τομέα θα έχει πολλαπλά οφέλη και έσοδα για την ευρύτερη οικονομία.»

Δηλώσεις Προέδρου ΔΗΚΟ για την επικαιρότητα

Στο περιθώριο της συνάντησης του με τον Υφυπουργό Τουρισμού, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, κληθείς να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την επικαιρότητα και συγκεκριμένα για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, δήλωσε τα εξής: 

«Εμείς έχουμε ξεκινήσει ένα διάλογο με τη βάση του κόμματος, με προσυνεδριακές διασκέψεις που θα ολοκληρωθούν με τη διεξαγωγή του δικού μας Πολιτικού Καταστατικού Συνεδρίου τον ερχόμενο Ιανουάριο. Εκεί ακριβώς θα καθορίσουμε τις πολιτικές θέσεις, τα κριτήρια και τα πολιτικά δεδομένα τα οποία θα μας οδηγήσουν σε μία διαβούλευση με άλλες πολιτικές δυνάμεις που ενδεχομένως να έχουν κοινούς προβληματισμούς με εμάς, για να πετύχουμε τις απαραίτητες πολιτικές συνεργασίες ενόψει των Προεδρικών του 2023. 

Το ΔΗΚΟ θα πάρει τις δικές του αποφάσεις με ποιους θα συνεργαστούμε και με ποιόν ή και ποιαν υποψήφια, την κατάλληλη στιγμή μέσα στα συλλογικά όργανα του κόμματος. 

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το ΔΗΚΟ θα είναι στην επόμενη διακυβέρνηση του τόπου καθώς πιστεύουμε ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια πλέον να μην συνεργαστούμε σε ένα κυβερνητικό σχήμα και να αφήνουμε άλλους να παίρνουν αποφάσεις που μας έχουν οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε οικονομικά και εθνικά αδιέξοδα».  

 

 

 
21624