Νουρής: Αξιολογεί θετικά προτάσεις της Συμμαχίας Πολιτών

Ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών / Τι συζήτησαν και σε τι συμφώνησαν

Η οποιαδήποτε βοήθεια πρέπει να κατανέμεται ισότιμα, χωρίς να αδικούμε κανένα και να είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες της Κυβέρνησης, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής σήμερα (23/12), μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργο Λιλλήκα, τονίζοντας ότι είναι θετικός στις προτάσεις που του παρουσιάστηκαν.  

Ο Υπουργός Εσωτερικών στις δηλώσεις του είπε ότι είχε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Λιλλήκα. «Θέλω να πω ότι κάθε πρόταση που αφορά ιδιαίτερα την ύπαιθρο μας είναι και καλοδεχούμενη. Και πολύ περισσότερο το Υπουργείο Εσωτερικών -σαν το κατεξοχήν αρμόδιο Υπουργείο- έχει και υποχρέωση και ευθύνη να μελετήσει αυτές τις προτάσεις», είπε ο κ. Νουρής.

Σημείωσε ότι θα εξεταστούν οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί, διασαφηνίζοντας ότι θα μελετηθεί και η οικονομική διάσταση. «Πάνω από όλα όμως θα μελετήσουμε την ισονομία. Τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να δώσουμε μια τέτοια βοήθεια, η οποία να κατανέμεται ισότιμα, χωρίς να αδικούμε κανένα και βεβαιότατα θα επανέλθουμε για να διαβιβάσουμε και τη δική μας αντιπρόταση», ανέφερε.

«Αντιμετωπίζουμε θετικότατα ανάλογες προτάσεις» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι αυτές δεν πρέπει να διαταράσσουν την ισορροπία στα συγκεκριμένα σχέδια, ενώ πρέπει να είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες της Κυβέρνησης.

«Δηλώνω ικανοποιημένος από τη φιλοσοφία των συγκεκριμένων προτάσεων και ευελπιστώ ότι θα έχουμε αίσια κατάληξη στις συγκεκριμένες προτάσεις», είπε κλείνοντας ο Υπουργός.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, εκφράζοντας καταρχάς τις ευχαριστίες του προς τον κ. Νουρή για τη σημερινή (23/12) συνάντηση, είπε ότι τον έχει ενημερώσει για τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ανέφερε ότι «κάποιες προτάσεις αφορούν στο δικό του το Υπουργείο και έχουν να κάνουν με την αύξηση της χορηγίας που προσφέρει η Κυβέρνηση στα πλαίσια της στεγαστικής πολιτικής, για τα χωριά μας, για την ύπαιθρο».

Πρόσθεσε ότι συζητήθηκε και μια άλλη ιδέα που αφορά τη διεύρυνση ή τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος. Εξήγησε ότι αυτό θα αφορά σε «κάλυψη εκείνων των χωριών που δεν περιλαμβάνονται στο υφιστάμενο σχέδιο της Κυβέρνησης, καθώς και κάποιες άλλες διευκολύνσεις που απώτερο στόχο θα έχουν να δοθούν οικονομικά και άλλα κίνητρα σε νέους ανθρώπους που είναι στα χωριά, να κτίσουν το σπίτι τους και να παραμείνουν στα χωριά, αλλά και σε νεαρά ζευγάρια που είναι στην πόλη, να επιλέξουν να ζήσουν και να αναπτύξουν την οικογένεια τους στην ύπαιθρο».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

«Έτσι ελπίζουμε, και στόχος είναι, να ξαναδώσουμε ζωή στα χωριά μας», υπογράμμισε ο κ. Λιλλήκας.

Ανέφερε ότι συνάντησε «με πολύ καλή διάθεση και θετική τοποθέτηση από μέρους του Υπουργού», προσθέτοντας ότι ο Υπουργός θα μελετήσει και την οικονομική διάσταση αυτών των προτάσεων.

Κλείνοντας ανέφερε ότι θα ξανασυναντηθούν και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει «ένα θετικό αποτέλεσμα που θα εξυπηρετεί τους Κύπριους πολίτες και κυρίως τους κατοίκους των ορεινών περιοχών ή της υπαίθρου μας». «Κι έτσι εμείς με τη σειρά μας θα ανταποκριθούμε με διαφορετική θετική τοποθέτηση απέναντι στους προϋπολογισμούς που θα επανέλθουν τον Γενάρη στη Βουλή», κατέληξε.