Ο Γιάννης Μάτσης ο πρώτος Managing Director της MUFG στην Κύπρο

Πρόκειται για ιαπωνικό κολοσσό στο πεδίο διαχείρισης κεφαλαίων που δημιουργεί ευρωπαϊκή βάση στην Κύπρο

Τον διορισμό του Γιάννη Μάτση στη θέση του Managing Director και Επικεφαλής του γραφείου της στην Κύπρο, στο επιχειρησιακό της κέντρο που βρίσκεται στη Λεμεσό, ανακοίνωσε η MUFG Investor Services

Ο κ. Μάτσης θα είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, της ανάπτυξη της στην κυπριακή αγορά, αλλά και την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή

Ο κ. Μάτσης φέρνει 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε ανώτερες θέσεις, χτίζοντας και διαχειρίζοντας με επιτυχία ομάδες παγκοσμίων κεφαλαιαγορών όπως στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στο Τόκιο, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και το Σάο Πάολο. 

Επί του παρόντος ο κ. Μάτσης υπηρετεί ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Invest Cyprus, ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής και ως Πρόεδρος του Point Nine Data Trust, ενώ διετέλεσε και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας. 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Γιάννη στην ομάδα των επαγγελματιών μας στην Κύπρο, ειδικά σε μια τόσο κομβική περίοδο στην ιστορία ανάπτυξης της εταιρείας», δήλωσε ο John Sergides, Διευθύνων Σύμβουλος της MUFG Investor Services.

«Το εντυπωσιακό ιστορικό του Γιάννη στην επιτυχή οικοδόμηση και διαχείριση ομάδων παγκόσμιων κεφαλαιαγορών θα είναι ανεκτίμητο καθώς το νέο μας γραφείο προσπαθεί να υποστηρίζει διαρκώς τους πελάτες μας τόσο στην Ευρώπη όσο και σε όλο τον κόσμο», συμπλήρωσε. 

«Από καιρό θαύμαζα την MUFG ως έμπιστο σύμβουλο των πελατών της, παρέχοντας τους εξατομικευμένες λύσεις σε όλες τις υπηρεσίες για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών», δήλωσε ο Γιάννης Μάτσης, συμπληρώνοντας πως «ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με τον John και την υπόλοιπη ομάδα για να χτίσουμε το νέο μας γραφείο στην Κύπρο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ταχείας ανάπτυξης της εταιρείας». 

Να υπενθυμίσουμε πως η απόφαση της MUFG Investor Services για δημιουργία ευρωπαϊκής βάσης στην Κύπρο ήρθε μετά από πολλές προσπάθειες του Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων (CIFA) και δη στον πρόεδρό του, Ανδρέα Γιασεμίδη. 

 
20997
Thumbnail