Ο ΚΕ παραπέμπει ΑΚΕΛ στην ανακοίνωση της Γουότερς για απαντήσεις

Στην ανακοίνωση της Επ. Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Κογκρέσου των ΗΠΑ, παραπέμπει ο ΚΕ, απαντώντας στο ΑΚΕΛ

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Κογκρέσου των ΗΠΑ, παραπέμπει, σε γραπτή δήλωση του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, απαντώντας στο ΑΚΕΛ.  

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
«Επειδή χθες το ΑΚΕΛ καλούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προστατεύσει το όνομα της Κύπρου, παραπέμπω στη χθεσινή ανακοίνωση της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Πρόκειται για ανακοίνωση της Προέδρου κας Μαξίν Γουότερς, εκ μέρους της δικομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που ήρθε στην Κύπρο για να εξετάσει κατά πόσον η Κύπρος λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εντοπίζονται και να παρεμποδίζονται παράνομες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες», αναφέρει ο κ. Προδρόμου.
 
Όπως προσθέτει, στην ανακοίνωση, αφού αναφέρεται στη στενή συνεργασία και το συντονισμό ανάμεσα στις Η.Π.Α. και την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και διευκρινίζεται ότι η κοινοβουλευτική επιτροπή φροντίζει να βεβαιωθεί ότι δεν γίνεται κακόβουλη χρήση του αμερικανικού χρηματοοικονομικού συστήματος, η Πρόεδρος της κα Γουότερς καταλήγει ότι «η Κύπρος ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις».
 
«Η απάντηση στην πρόκληση του ΑΚΕΛ ήρθε την ώρα ακριβώς που έγραφαν τη χθεσινή ανακοίνωσή τους και δείχνει πώς ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση όχι μόνο προστατεύουν αποτελεσματικά και το όνομα και την υπόληψη της Κύπρου, αλλά διασφαλίζουν και υγιείς πρακτικές διεθνών συναλλαγών», καταλήγει ο κ. Προδρόμου, στην ανακοίνωση του.

 
13693