Ο ετήσιος μισθός, ο μηνιαίος και τα επιδόματα

Του Σωτήρη Νικηφόρου

Αρκετές ανακατατάξεις στους Αξιωματούχους του κράτους είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε με τις προσθαφαιρέσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο με τον μίνι ανασχηματισμό του ΠτΔ, τον διορισμό του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Σαββίδη στην θέση του Γενικού Εισαγγελέα, τελικά παραιτήθηκε την Παρασκευή ο Κώστας Κληρίδης, καθώς και τον διορισμό του Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη στη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα. 

Παράλληλα είχαμε διορισμό νέου Αρχηγού Αστυνομίας καθώς και νέου Υπαρχηγού Αστυνομίας. 

Ο… χορός των αλλαγών άρχισε από τις 16/6 με τον διορισμό νέου Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Στέλιου Ναθαναήλ στη θέση του Μύρωνα Νικολάτου που αφυπηρέτησε.

Πάμε κατ’ αρχάς να δούμε όλα τα νέα ονόματα και τους διορισμούς των τελευταίων ημερών:

  • Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως: Έμιλυ Γιολίτη
  • Υπουργός Άμυνας: Χαράλαμπος Πετρίδης (Από Δήμαρχος Αγλαντζιάς)
  • Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας: Νατάσα Πηλείδου (Από Υφ. Ναυτιλίας)
  • Υφυπουργός Ναυτιλίας: Βασίλης Δημητριάδης
  • Γενικός Εισαγγελέας: Γιώργος Σαββίδης (Από Υπ. Δικαιοσύνης)
  • Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας: Σάββας Αγγελίδης (Από Υπ. Άμυνας)
  • Πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου: Στέλιος Ναθαναήλ
  • Αρχηγός Αστυνομίας: Στέλιος Παπαθεοδώρου
  • Υπαρχηγός Αστυνομίας: Χρήστος Μαυρή


Η Brief παρουσιάζει το μισθολόγιο των νεοδιορισθέντων αξιωματούχων σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Στο θέμα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες με την αφυπηρέτηση του Γενικού Εισαγγελέα, υπήρξε ανάμιξη του οικονομικού μέρους σε κάποια στιγμή με τον ίδιο να κάνει αναφορά ότι αποποιήθηκε συντάξεις 183.000 ευρώ ενώ όπως δήλωσε θα έδινε την αντιμισθία των τελευταίων ημερών στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο λόγω και του όλου θέματος που ξέσπασε. Τελικά πάντως ο Γενικός Εισαγγελέας παραιτήθηκε.

Πάμε να δούμε το μισθολόγιο των νεοδιορισθεντων:

ΥΠΟΥΡΓΟΙ/ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ

Καθαρός μηνιαίος μισθός μετά από αποκοπές   €4,788
Ακαθάριστος μηνιαίος μισθός χωρίς επιδόματα  ‎€6,365
Ολικός μηνιαίος μισθός με επιδόματα  ‎€8.378

 

Καθαρός ετήσιος μισθός μετά από αποκοπές   ‎€61,594
Ακαθάριστος ετήσιος μισθός χωρίς επιδόματα  ‎€76,382
Επίδομα παραστάσεως  ‎€20,503
Ακαθάριστος Ετήσιος μισθός με επιδόματα   ‎€106,502
Ετήσιες απολαβές  ‎€64,835

ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ/ΒΟΗΘΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Καθαρός μηνιαίος μισθός μετά από αποκοπές   ‎€8,460
Ακαθάριστος μηνιαίος μισθός χωρίς επιδόματα  ‎€10,629
Ολικός μηνιαίος μισθός με επιδόματα  ‎€12,129

 

Καθαρός ετήσιος μισθός μετά από αποκοπές  ‎€108,839
Ακαθάριστος ετήσιος μισθός χωρίς επιδόματα  ‎€127,500
Επίδομα παραστάσεως  ‎€18,000
Ακαθάριστος Ετήσιος μισθός με επιδόματα   ‎€156,179
Ετήσιες απολαβές  ‎€126,237

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Καθαρός μηνιαίος μισθός μετά από αποκοπές  ‎€8,460
Ακαθάριστος μηνιαίος μισθός χωρίς επιδόματα  ‎€10,629
Ολικός μηνιαίος μισθός με επιδόματα  ‎€12,129

 

Καθαρός ετήσιος μισθός μετά από αποκοπές   ‎€108,839
Ακαθάριστος ετήσιος μισθός χωρίς επιδόματα  ‎€127,500
Επίδομα παραστάσεως  ‎€18,000
Ακαθάριστος Ετήσιος μισθός με επιδόματα   ‎€156,179
Ετήσιες απολαβές  ‎€126,237


ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Καθαρός μηνιαίος μισθός μετά από αποκοπές  ‎€5,657
Ακαθάριστος μηνιαίος μισθός χωρίς επιδόματα  ‎€8,125
Ολικός μηνιαίος μισθός με επιδόματα  ‎€9,625

 

Καθαρός ετήσιος μισθός μετά από αποκοπές  ‎€72,976
Ακαθάριστος ετήσιος μισθός χωρίς επιδόματα  ‎€97,495
Επίδομα παραστάσεως  ‎€18,000
Ακαθάριστος Ετήσιος μισθός με επιδόματα  ‎€123,620
Ετήσιες απολαβές  ‎€96,491

>>>> Δείτε ΕΔΩ το μισθολόγιο του ΠτΔ, Βουλευτών και άλλων Αξιωματούχων του κράτους 

 
9595
Thumbnail

Ικανοποιημένη η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για πρόστιμο ύψους  650,000 ευρώ στην γερμανική τράπεζα Commerzbank, σε σχέση με τα δομημένα ομόλογα.

ad1mobile

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Δικαίωση με καθυστέρηση 7 χρόνων! Η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για πρόστιμο ύψους 650,000 Ευρώ ήταν δικαίωση των εντατικών προσπαθειών που κάναμε για συγκέντρωση των στοιχείων που θα αποδείκνυαν ένα τόσο πολύπλοκο ζήτημα.
 
Είναι με μεγάλη ικανοποίηση που ενημερώθηκα από την πρόεδρο της Ε. Κεφαλαιαγοράς κ. Δήμητρα Καλογήρου, ότι η έρευνα για την γερμανική τράπεζα Commerzbank σε σχέση με τα δομημένα ομόλογα έχει ολοκληρωθεί .
 
Τον Δεκέμβρη του 2013 παρέδωσα  πλήρη στοιχεία στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και στην Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, συμπεριλαμβανομένης και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με συνομιλίες που επιβεβαίωναν αθέμιτες πρακτικές. Η συγκεκριμένη υπόθεση σύμφωνα με την κ. Καλογήρου, είναι η μεγαλύτερη υπόθεση χειραγώγησης μετοχών από όσες έχει εξετάσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ad2mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Συγκεκριμένα, το 2013 είχαμε αποστείλει επιστολή στην πρόεδρο της BaFIN- της εποπτικής αρχής τραπεζών και χρηματοοικονομικών οργανισμών της Γερμανίας και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, με ολοκληρωμένο φάκελο από στοιχεία, ζητώντας τη διενέργεια ελέγχου σε σχέση με τα δομημένα ομόλογα της γερμανικής τράπεζας που χρησιμοποιούνταν από την τότε ισχυρή διοίκηση της Μαρφίν - Λαϊκής Τράπεζας, για έμμεση αγορά μετοχών της ίδιας της Μαρφίν - Λαϊκής Τράπεζας, καθώς και μετοχών εταιρειών του Ομίλου Marfin Investment Group, όπως το «Υγεία» και η «Delta Singular», αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
 
Στην επιστολή μας προς την πρόεδρο της BaFIN,  καθώς και προς την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, ζητούσαμε όπως εξεταστούν οι ενέργειες της γερμανικής τράπεζας, αφού θεωρούμε ότι η τράπεζα γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει, για τη χρήση των δομημένων ομολόγων για αγορές μετοχών της Μαρφίν - Λαϊκής από την ίδια την Μαρφίν - Λαϊκή. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούσαμε ότι η γερμανική τράπεζα όφειλε να εξετάσει την εμπορική λογική της Μαρφίν - Λαϊκής να χρησιμοποιεί την γερμανική τράπεζα, για αγορές των ίδιων των μετοχών της Μαρφίν - Λαϊκής, μέσω δομημένων ομολόγων.
 
Ζητήσαμε επίσης την εξέταση όλων των θεμάτων που άπτονται παραβίασης και παράκαμψης χρηματιστηριακών τραπεζικών οργανισμών
, με σκοπό την τιμωρία των όσων ενέχονται στα, όπως όλα δείχνουν, τοξικά δομημένα ομόλογα που χρησιμοποιούσε η τότε διοίκηση της Μαρφίν - Λαϊκής . Τα ίδια στοιχεία δώσαμε  και στον Γενικό Εισαγγελέα για διερεύνηση πιθανών ποινικών αδικημάτων. Το ογκωδέστατο πόρισμα εστάλη και στην Νομική Υπηρεσία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αφού όντως υπήρχε και ποινική διάσταση στο θέμα όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια και από την Ν.Υ.
 
Εισήγηση για αστικές αγωγές εναντίον της Commerzbank
Θέση μας είναι ότι μετά την καταδικαστική απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η Αρχή Εξυγίανσης οφείλει να εξετάσει το ενδεχόμενο αστικών αγωγών εναντίον της Commerzbank προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα κεφάλαια που διοχετεύονταν σε αυτά τα δομημένα ομόλογα με στόχο τη χειραγώγηση των μετοχών θα επιστραφούν και θα δοθούν στους κουρεμένους καταθέτες.

article 1