Θα διαδεχθεί τον Τζον Πάτρικ Χούριγκαν μόλις εγκριθεί ο διορισμός του από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τον διάδοχο του Τζον Πάτρικ Χούριγκαν στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συγκροτήματος. Πρόκειται για τον Πανίκο Νικολάου, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του μόλις ο διορισμός του εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα Διοικητικά Συμβούλια της Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company και της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λίμιτεδ ανακοινώνουν ότι στις αντίστοιχες συνεδρίες τους σήμερα, 13 Μαΐου 2019, αποφάσισαν να διορίσουν τον κ. Πανίκο Νικολάου στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου του Συγκροτήματος για να διαδεχθεί τον κ. John Patrick Hourican. Ο διορισμός τελεί υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ΕΚΤ). Ο κ. Νικολάου θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του μόλις ο διορισμός του εγκριθεί από την ΕΚΤ».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Νικολάου θα ενταχθεί στα Διοικητικά Συμβούλια ως Εκτελεστικός Διοικητικός Σύμβουλος μόλις ο διορισμός του εγκριθεί από την ΕΚΤ. 

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο κ. Νικολάου εντάχθηκε στην Τράπεζα το 2001 και η καριέρα του εστιάστηκε κυρίως στον Τομέα Μεγάλων Επιχειρήσεων, ξεκινώντας ως Λειτουργός Σχέσεων. Για σύντομο χρονικό διάστημα διετέλεσε ως Διευθυντής στη Διεύθυνση Αναδιάρθρωσης και Ανάκτησης Χρεών, ενώ τον Ιούνιο 2016 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Διεύθυνσης Μεγάλων Επιχειρήσεων και έκτοτε είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.
 
Ο κ. Νικολάου έχει υπό την ευθύνη του τη διαχείριση των Κέντρων Mεγάλων Επιχειρήσεων στην Κύπρο, το Διεθνές Κέντρο Μεγάλων Επιχειρήσεων και τις Διεθνείς Δραστηριότητες, καθώς και τη Μονάδα Factoring της Τράπεζας. Σημειώνεται πως, υπό την εποπτεία του, ο Τομέας Μεγάλων Επιχειρήσεων εξυπηρετεί περισσότερους από 2,500 εταιρικούς πελάτες, σε βασικούς τομείς της οικονομίας.
 
Βάσει των όσων ανακοίνωσε η Τράπεζα, ο Πανίκος Νικολάου είναι κάτοχος BSc in Financial Services από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του UMIST στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μεταπτυχιακό δίπλωμα στον ίδιο κλάδο, από το Πανεπιστήμιο του Illinois (Urbana-Champaign) των ΗΠΑ. Είναι επίσης associate μέλος του Chartered Institute of Bankers του Ηνωμένου Βασιλείου, από το 2004. 

«Τα Διοικητικά Συμβούλια θα ήθελαν να εκφράσουν τα θερμά τους συγχαρητήρια προς τον κ. Νικολάου και να του ευχηθούν το καλύτερο για τα νέα και πιο απαιτητικά καθήκοντά του», προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Στους επόμενους μήνες ο κ. Νικολάου ως ο υπό διορισμό Διευθύνοντας Σύμβουλος θα εργαστεί στενά με τον κ. Hourican για ομαλή μετάβαση. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Άκερμαν: Σε καλά χέρια τα ηνία της Τράπεζας
Σε σχέση με τον διορισμό του κ. Νικολάου, ο Πρόεδρος Δρ. Josef Ackermann σχολίασε τα ακόλουθα:
«Μετά από μία ενδελεχή διεθνή έρευνα, χαίρομαι που ο Πανίκος αναδείχτηκε ως η επιλογή μας για να ηγηθεί του Συγκροτήματος στο επόμενο του κεφάλαιο. Ο Πανίκος προέρχεται από την οικογένεια της Τράπεζας Κύπρου με μακρά και επιτυχημένη σταδιοδρομία και αξιοσημείωτη συνεισφορά στην ενδυνάμωση των σχέσεων με πελάτες του τομέα Μεγάλων Επιχειρήσεων. Το Διοικητικό Συμβούλιο κι εγώ είμαστε βέβαιοι ότι η Τράπεζα Κύπρου θα παραμείνει σε καλά χέρια με τον Πανίκο στα ηνία», κατέληξε.

 
3462
Thumbnail

Το επίσημο αίτημα ολόκληρης της Επαρχίας Πάφου, με πολύ ξεκάθαρο τρόπο, έθεσε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος για το θέμα της κατασκευής της Μαρίνας ώστε με το ίδιο έργο να κατασκευαστεί τόσο η Μαρίνα όσο και η προβλήτα. Ο κ . Φαίδωνος αναφέρθηκε στο Υφυπουργείο Τουρισμού που ξεκίνησε την διαδικασία για να βγεί σε προσφορές προκειμένου να βρεθεί εκείνος ο τεχνοκράτης και εκείνη η ομάδα ώστε να ετοιμάσει τους όρους για τις προσφορές για την νέα μαρίνα της Πάφου.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

 

Τούτη  είπε, είναι η ώρα, ώστε  αυτός, που θα κερδίσει για να κατασκευάσει την Μαρίνα της Πάφου στην περιοχή των Ποτίμων μέσα στους όρους να συμπεριληφθεί και η κατασκευή προβλήτας στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Ο Δήμαρχος Πάφου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η κατασκευή τόσο της μαρίνας στην περιοχή Ποτίμων όσο και της προβλήτας στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου πρέπει να γίνουν από τον ίδιο προσφοροδότη, μέσα από την ίδια διαδικασία και αφού θα πάρει τεράστια κίνητρα πολεοδομικά και οικονομικά στα Πότιμα.

>>> Οικονομία Κύπρος - Επιλεγμένη ροή ειδήσεων Brief <<<

 

ad2mobile

Σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος μέσα σε αυτές τις προσφορές και την διαδικασία να συμπεριληφθεί και η προβλήτα προσθέτοντας πως είναι ο μοναδικός τρόπος η Επαρχία Πάφου ταυτόχρονα με το ίδιο έργο να αποκτήσει και Μαρίνα και Προβλήτα. 

ΚΥΠΕ

article 1