Ο ΠΑΣΙΚΑ χαιρετίζει τις νέες χαλαρώσεις για τα κέντρα αναψυχής

Τι αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχή (ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α) χαιρετίζει τις χαλαρώσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα (14/5) από την Κυβέρνηση αναφορικά με τα κέντρα αναψυχής.
 
«Ο κόσμος της Βιομηχανίας των Κέντρων Αναψυχής και ιδιαίτερα ο κόσμος του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. παγκύπρια χαιρετίζει  και δέχεται με μεγάλη ανακούφιση την κατάργηση της απαίτησης προσκόμισης  από τους πολίτες  υγειονομικών εγγράφων στους εξωτερικούς χώρους των Κέντρων Αναψυχής», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
 
Ο ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. χαιρετίζει  επίσης το πρώτο βήμα που γίνεται ως προς την επέκταση του ωραρίου κατά μία ώρα , κάτι που το θεωρείται σαν η αρχή προς την πλήρη ομαλότητα, και στη λειτουργία με ωράρια που θα επιτρέπουν στους χώρους να λειτουργούν ομαλά, ορθά και αποδοτικά.

Εκφράζει επίσης ικανοποίηση για εξαγγελία της λειτουργίας των Νυκτερινών,  Μουσικοχορευτικών, Δισκοθηκών και άλλων  Κέντρων Αναψυχής.
 
«Αυτό που αναμένουμε από το αρμόδιο Υπουργείο είναι την πρόσκληση  τους,  ώστε ο ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. να είναι παρών στη τελική διαμόρφωση του πρωτοκόλλου που θα διέπει την λειτουργία των χώρων αυτών για όσο θα απαιτείται  εξαιτίας της πανδημίας», αναφέρεται.

Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, το Υπουργικό Συμβούλιο, το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας  και τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου για την εξαγγελία των χαλαρώσεων αυτών  καθώς επίσης τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ  Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Χάρη Γεωργιάδη που σε συνάντηση που είχαν άκουσαν, όπως αναφέρεται, με πολλή προσοχή τα αιτήματα του Συνδέσμου, τα έκριναν απόλυτα δικαιολογημένα και δεσμεύτηκαν να τα προωθήσουν προς την Κυβέρνηση με μοναδικό στόχο την υλοποίηση τους.

Αναφέρεται ακόμα ότι ίσως τις επόμενες μέρες να δικαιολογείται και η εξαγγελία της επαναλειτουργίας των εσωτερικών χώρων νωρίτερα της 1ης Ιουνίου. Τέλος σημειώνεται ότι παραμένουν στο τραπέζι τα αιτήματα της Βιομηχανίας για συνέχιση της στήριξης με κάθε τρόπο μέχρι την τελική επαναφορά της εκεί που πρέπει.
 
(ΚΥΠΕ)

 
23607