Ο ΠΑΣΥΞΕ καλεί τα  κόμματα να ψηφίσουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό

«Ενδεχόμενη καταψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού θα επιβαρύνει περαιτέρω την ήδη δύσκολη κατάσταση»

Θερμή παράκληση προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα όπως υπερψηφίσουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2020-21, αφού πιθανή καταψήφισή του θα επηρεάσει τη λειτουργία του κράτους, απευθύνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η οικονομία του τόπου και βασικοί πυλώνες της, περιλαμβανομένης της τουριστικής βιομηχανίας, δέχονται ήδη ισχυρές πιέσεις λόγω της πανδημίας, ενώ σημειώνει ότι «η αβεβαιότητα συνεχίζεται, ανεβάζοντας τον βαθμό δυσκολίας της προσπάθειας για ανάκαμψη».
 
>>>Διαβάστε ακόμη: Ο ΥΠΟΙΚ κάλεσε τις Τράπεζες να προχωρήσουν με αναστολή εκποιήσεων

«Ενδεχόμενη καταψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού θα επιβαρύνει περαιτέρω την ήδη δύσκολη κατάσταση, τιμωρώντας ουσιαστικά την ίδια την χώρα, τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά», σημειώνει.

 Ειδικότερα, ο ΠΑΣΥΞΕ τονίζει ότι «μία τέτοια εξέλιξη θα θέσει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του κράτους, τα σχέδια στήριξης των επιχειρήσεων και της απασχόλησης, το σύστημα υγείας, καθώς και άλλους ζωτικούς τομείς της οικονομίας».
 
Ο ΠΑΣΥΞΕ καλεί τη Βουλή των Αντιπροσώπων όπως τηρήσει συναινετική στάση, προχωρώντας στην υπερψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στην οικονομία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον τόπο και την κοινωνία.

ΚΥΠΕ
 

 
24967