Ο πρώτος τομέας που θα επωφεληθεί από την άρση των μέτρων

«Στόχος είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας»

Η οικοδομική βιομηχανία αναμένεται να είναι ο πρώτος τομέας που θα επωφεληθεί από την άρση των περιοριστικών μέτρων και αναμένεται να αρχίσει εργασίες εντός Μαίου. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επεξεργασία σεναρίων και πλάνων σε συνεργασία με την επιδημιολογική και επιστημονική ομάδα για άρση των περιορισμών. 

Στόχος είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας ούτως ώστε να αρχίσει να κινείται το παζάρι και παράλληλα οι πολίτες να αρχίσουν και πάλι να κινούνται σε κανονικούς ρυθμούς έστω σταδιακά αφού η πλήρης άρση των περιορισμών θα πάρει μεγάλο διάστημα.

>>>Διαβάστε ακόμη: Ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν τον Μάιο – Τα πλάνα της Κυβέρνησης<<<

Σύμφωνα με πληροφορίες της Brief η οικοδομική βιομηχανία θα εμπίπτει στο πρώτο σκέλος άρσης περιορισμών κάτι που συνεπάγεται ότι ένας μεγάλος αριθμός και άλλων συναφών επιχειρήσεων θα αρχίσουν να δουλεύουν κάτι που με τη σειρά του αυτό θα σημαίνει και επιστροφή αρκετών εργαζομένων πίσω στην εργασία τους. 

Άλλωστε καθόλου τυχαία δεν ήταν και η Τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε η ΟΕΒ με όλα τις εμπλεκόμενα μέρη την περασμένη Πέμπτη (16/4) με στόχο την συντονισμένη προετοιμασία της Οικοδομικής Βιομηχανίας και των παρεμφερών κλάδων, για την επανεκκίνηση της δραστηριότητας αυτού του πολύ σημαντικού τομέα της οικονομίας.

Παράλληλα, χθες (17/4) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε στην Brief πως, «θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα στην σύσκεψη της Τετάρτης με την Επιδημιολογική Ομάδα του Υπουργείου Υγείας». 

«Οι ενδείξεις είναι ότι καθαρή εικόνα θα έχουμε προς τα τέλη του μήνα», σημείωσε προσθέτοντας ότι «θα αρχίσουν να χαλαρώνουν τα μέτρα για επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν συγκεντρώσεις κόσμου και των οποίων οι εργασίες γίνονται υπαίθρια και δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εξάπλωσης του ιού, όπως παραδείγματος χάριν η επανέναρξη των εργασιών στα εργοτάξια».

Ερωτηθείς εάν οι χαλαρώσεις θα γίνουν αρχές Μαΐου ή εντός του επόμενου μήνα ο κ. Κούσιος ήταν ξεκάθαρος: «Δεν μπορείς να προσδιορίσεις ακριβώς πότε θα γίνει αυτή η χαλάρωση. Εκτιμούμε ότι θα είναι κάποια στιγμή μέσα στον Μάιο, αλλά επαναλαμβάνω δεν μπορεί κανένας να πει με ακρίβεια αυτή την στιγμή οτιδήποτε», κατέληξε.

 
14730