Ο ΥΠΕΞ αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες

Ο κ. Κασουλίδης επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2022

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022.

Τους Υπουργούς Εξωτερικών θα απασχολήσουν αποκλειστικά οι εξελίξεις στην Ουκρανία σε συνέχεια και των πρόσφατων αποφάσεων της ΕΕ για επιβολή περιοριστικών μέτρων κατά της Ρωσίας καθώς και η περαιτέρω συντονισμένη αντίδραση των κρατών μελών. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί, μεταξύ άλλων, η προσπάθεια άμεσης αποκλιμάκωσης και η προστασία του άμαχου πληθυσμού, καθώς και οι πρωτοβουλίες στήριξης της Ουκρανίας.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων θα πραγματοποιηθεί άτυπη ανταλλαγή απόψεων με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Jens Stoltenberg, του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Antony Blinken, της Υπουργού Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κας Elizabeth Truss και της Υπουργού Εξωτερικών του Καναδά κας Mélanie Joly. Η συζήτηση υπό την εν λόγω ενότητα λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του συντονισμού της ΕΕ με στρατηγικούς της εταίρους. Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας κ. Dmytro Kuleba θα συμμετέχει στην άτυπη ανταλλαγή απόψεων μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο κ. Κασουλίδης επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2022.

 
24563