Δυνατή η εγγραφή δικαιούχου σε κατάλογο παιδίατρου ή προσωπικού ιατρού ο οποίος έχει συμπληρώσει το όριο των 2.500

Ο Οργανισμός υπενθυμίζει στους προσωπικούς ιατρούς για ενήλικες ότι με βάση τις πρόνοιες τις ισχύουσας νομοθεσίας, στους καταλόγους τους μπορούν να εγγράφουν δικαιούχους οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους. 

Δικαιούχοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους δύναται να εγγραφούν στον κατάλογό τους μόνο εφόσον δεν υπάρχει ιατρός με ειδικότητα στην παιδιατρική και εφόσον έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στον Οργανισμό.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Ο Οργανισμός κατά την εξέταση του αιτήματος εγγραφής παιδιού σε κατάλογο προσωπικού ιατρού για ενήλικες θα λαμβάνει υπόψη, μεταξύ άλλων, τη διαθεσιμότητα παιδιάτρου στην περιοχή διαμονής του παιδιού και κατά πόσον ο δικαιούχος και ο παιδίατρος βρίσκονται σε απομακρυσμένη περιοχή.
 
Επίσης, ενημερώνει ότι είναι δυνατή η εγγραφή δικαιούχου σε κατάλογο παιδίατρου ή προσωπικού ιατρού για ενήλικες ο οποίος έχει συμπληρώσει το όριο των 2.500 δικαιούχων στον κατάλογό του, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στον Οργανισμό, στις ακόλουθες περιπτώσεις:
 
Για τους παιδιάτρους: στην περίπτωση όπου δεν υπάρχει επαρκής αριθμός παιδιάτρων για να καλύψουν τις ανάγκες και ο γονέας ή κηδεμόνας επιθυμεί να εγγράψει το παιδί του στον κατάλογό του.
 
Για τους προσωπικούς ιατρούς για ενήλικες: (α) στην περίπτωση όπου άλλο μέλος της οικογένειας είναι εγγεγραμμένος στον κατάλογο δικαιούχων του εν λόγω προσωπικού ιατρού και ο δικαιούχος επιθυμεί να εγγραφεί στον κατάλογό του,
(β) στην περίπτωση όπου δεν υπάρχει επαρκής αριθμός προσωπικών ιατρών για ενήλικες για να καλύψουν τις ανάγκες και ο δικαιούχος επιθυμεί να εγγραφεί στον κατάλογό του.
 
Ο Οργανισμός κατά την εξέταση του αιτήματος εγγραφής σε ΠΙ για ενήλικες και παιδιάτρους που έχουν εγγράψει 2500 δικαιούχους στον κατάλογό τους θα λαμβάνει υπόψη, μεταξύ άλλων, τη διαθεσιμότητα προσωπικού ιατρού για ενήλικες /παιδιάτρου στην περιοχή διαμονής του δικαιούχου, τη σχέση μεταξύ του εγγεγραμμένου μέλους και του αιτητή π.χ. συγγένεια 1ου βαθμού και κατά πόσον ο δικαιούχος και ο προσωπικός ιατρός για ενήλικες / παιδίατρος βρίσκονται σε απομακρυσμένη περιοχή.

Διευκρινίζει ότι ο δικαιούχος για τον οποίο συμπληρώνεται η αίτηση πρέπει να έχει ολοκληρώσει την εγγραφή του στο ΓεΣΥ μέσω του συστήματος πληροφορικής για να είναι εφικτή η εξέταση του αιτήματος από τον Οργανισμό.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Επίσης, ενημερώνει ότι η σχετική αίτηση (ΓΕΣΥ.11 .ΠΙ-2500) είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στη κατηγορία «Παροχείς», υποκατηγορία «Έντυπα/Αιτήσεις» την οποία θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υπογράψουν, ο προσωπικός ιατρός και ο δικαιούχος ή ο κηδεμόνας, και να αποστείλει ο προσωπικός ιατρός στον Οργανισμός μέσω του συστήματος πληροφορικής ή ταχυδρομικώς ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]   
 

Tags
 
5040
Thumbnail

Το ποσό των 653 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (ΤΛ) (108,3 εκατ. ευρώ) μεταφέρθηκε από την Τουρκία στα ταμεία του ψευδοκράτους ως οικονομική βοήθεια, μετά την συνάντηση χθες (20/9) στην Άγκυρα του «πρωθυπουργού» Ερσίν Τατάρ και της αντιπροσωπείας του με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι, που έχει αναλάβει το «χαρτοφυλάκιο» της Κύπρου.
 
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, πρόκειται για την οικονομική βοήθεια που επρόκειτο να δοθεί πριν 2 μήνες, ενώ τον περασμένο Ιούλιο είχε υπογραφεί το οικονομικό πρωτόκολλο Τουρκίας – ψευδοκράτους που περιλάμβανε ενέργειες μέχρι το τέλος του χρόνου ως προϋπόθεση για την χορήγηση από την Τουρκία του πρώτου μεγάλου ποσού ως οικονομική βοήθεια.
 
>>> Διαβάστε ακόμη: Απάντηση Ακιντζί σε Τατάρ για «περιπέτειες»-«περιθωριακές ομάδες» <<<

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος στην συνάντηση με τον κ. Τατάρ είπε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή και η Τουρκία όπως έπραττε μέχρι σήμερα, θα συνεχίζει να στηρίζει με αποφασιστικότητα το ψευδοκράτος.
 
Η οικονομική συνεργασία και η αντιμετώπιση των αναγκών σε ηλεκτρισμό του νησιού, θα ανοίξουν το δρόμο για την ανάπτυξη, σύμφωνα με τον κ. Οκτάι λέγοντας ότι τα σχετικά έργα θα επιταχυνθούν. Και ο τομέας των μεταφορών, πρόσθεσε, είναι μέσα σε αυτά τα έργα (σ.σ.: εννοεί το οδικό δίκτυο και το δίκτυο μαζικής μεταφοράς).
 
Συζήτησαν είπε από κοινού με τον κ. Τατάρ το πώς το ποσό των 108 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθεί στους τομείς συγκοινωνιών, τουρισμού, κτηματομεσιτικό, άμυνας και γεωργίας αλλά και πως μπορούν να χρηματοδοτηθούν κάποια έργα, όπως και θέματα που αφορούν τα έσοδα του ψευδοκράτους και τις προσλήψεις.
 
Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε ότι τα «εμπάργκο» που εφαρμόζονται στο ψευδοκράτος είναι απάνθρωπα και παραβιάζουν το δίκαιο, κάνοντας λόγο σε εμπάργκο ενός εκ των βασικών δικαιωμάτων του ανθρώπου που είναι η ελεύθερη διακίνηση.
 
Τα έσοδα από τον τουρισμό στα κατεχόμενα, ανέφερε ο κ. Οκτάι, έφτασαν το 1 δις δολάρια και στόχος τους είναι αυτό το ποσό να διπλασιαστεί και αναζητούνται γι’ αυτό, τρόποι συνεργασίας με τον τουριστικό τομέα της Τουρκίας. «Ίνσαλλαχ θα πετύχουμε και σε αυτό τον τομέα».

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Για μια σειρά ενεργειών στους τομείς του τουρισμού, της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, των υπηρεσιών, των βιομηχανικών περιοχών, του κτηματομεσιτικού τομέα, αναφέρθηκε ο Ερσίν Τατάρ, λέγοντας πως με το έργο της μεταφοράς νερού και ο τομέας της γεωργίας θα ανακάμψει.
 
Σε ένα κλίμα σταθερότητας η οικονομία μπορεί να μεγαλώσει και να γίνουν βήματα για την ευημερία των ανθρώπων, συνέχισε αναφέροντας ότι με την στήριξη της Τουρκίας στο ψευδοκράτος υπάρχει ένα κλίμα ασφάλειας.

article 1