Δυνατή η εγγραφή δικαιούχου σε κατάλογο παιδίατρου ή προσωπικού ιατρού ο οποίος έχει συμπληρώσει το όριο των 2.500

Ο Οργανισμός υπενθυμίζει στους προσωπικούς ιατρούς για ενήλικες ότι με βάση τις πρόνοιες τις ισχύουσας νομοθεσίας, στους καταλόγους τους μπορούν να εγγράφουν δικαιούχους οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους. 

Δικαιούχοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους δύναται να εγγραφούν στον κατάλογό τους μόνο εφόσον δεν υπάρχει ιατρός με ειδικότητα στην παιδιατρική και εφόσον έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στον Οργανισμό.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Ο Οργανισμός κατά την εξέταση του αιτήματος εγγραφής παιδιού σε κατάλογο προσωπικού ιατρού για ενήλικες θα λαμβάνει υπόψη, μεταξύ άλλων, τη διαθεσιμότητα παιδιάτρου στην περιοχή διαμονής του παιδιού και κατά πόσον ο δικαιούχος και ο παιδίατρος βρίσκονται σε απομακρυσμένη περιοχή.
 
Επίσης, ενημερώνει ότι είναι δυνατή η εγγραφή δικαιούχου σε κατάλογο παιδίατρου ή προσωπικού ιατρού για ενήλικες ο οποίος έχει συμπληρώσει το όριο των 2.500 δικαιούχων στον κατάλογό του, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στον Οργανισμό, στις ακόλουθες περιπτώσεις:
 
Για τους παιδιάτρους: στην περίπτωση όπου δεν υπάρχει επαρκής αριθμός παιδιάτρων για να καλύψουν τις ανάγκες και ο γονέας ή κηδεμόνας επιθυμεί να εγγράψει το παιδί του στον κατάλογό του.
 
Για τους προσωπικούς ιατρούς για ενήλικες: (α) στην περίπτωση όπου άλλο μέλος της οικογένειας είναι εγγεγραμμένος στον κατάλογο δικαιούχων του εν λόγω προσωπικού ιατρού και ο δικαιούχος επιθυμεί να εγγραφεί στον κατάλογό του,
(β) στην περίπτωση όπου δεν υπάρχει επαρκής αριθμός προσωπικών ιατρών για ενήλικες για να καλύψουν τις ανάγκες και ο δικαιούχος επιθυμεί να εγγραφεί στον κατάλογό του.
 
Ο Οργανισμός κατά την εξέταση του αιτήματος εγγραφής σε ΠΙ για ενήλικες και παιδιάτρους που έχουν εγγράψει 2500 δικαιούχους στον κατάλογό τους θα λαμβάνει υπόψη, μεταξύ άλλων, τη διαθεσιμότητα προσωπικού ιατρού για ενήλικες /παιδιάτρου στην περιοχή διαμονής του δικαιούχου, τη σχέση μεταξύ του εγγεγραμμένου μέλους και του αιτητή π.χ. συγγένεια 1ου βαθμού και κατά πόσον ο δικαιούχος και ο προσωπικός ιατρός για ενήλικες / παιδίατρος βρίσκονται σε απομακρυσμένη περιοχή.

Διευκρινίζει ότι ο δικαιούχος για τον οποίο συμπληρώνεται η αίτηση πρέπει να έχει ολοκληρώσει την εγγραφή του στο ΓεΣΥ μέσω του συστήματος πληροφορικής για να είναι εφικτή η εξέταση του αιτήματος από τον Οργανισμό.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Επίσης, ενημερώνει ότι η σχετική αίτηση (ΓΕΣΥ.11 .ΠΙ-2500) είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στη κατηγορία «Παροχείς», υποκατηγορία «Έντυπα/Αιτήσεις» την οποία θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υπογράψουν, ο προσωπικός ιατρός και ο δικαιούχος ή ο κηδεμόνας, και να αποστείλει ο προσωπικός ιατρός στον Οργανισμός μέσω του συστήματος πληροφορικής ή ταχυδρομικώς ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]   
 

Tags
 
3873
Thumbnail

Mειωμένη χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ) Φύτος Θρασυβούλου, την επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής στην Επαρχία Πάφου κατά τον μήνα Ιούνιο.

Ο κ. Θρασυβούλου, που είναι και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η μείωση της επισκεψιμότητας τον Ιούνιο ήταν αναμενόμενη, ενώ εκτίμησε ότι η κατάσταση θα διαφοροποιηθεί τον Ιούλιο και Αύγουστο που είναι κατεξοχήν τουριστικοί μήνες. 

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Δυστυχώς, είπε, «δεν θα μπορέσει η φετινή χρονιά να αγγίξει την περσινή, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας».

Εκτίμησε παράλληλα ότι στην αύξηση της επισκεψιμότητας συμβάλουν τα μέγιστα οι πτήσεις χαμηλού κόστους. 
 
Eρωτηθείς σχετικά, ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως τα κέντρα αναψυχής που είχαν «βάλει λουκέτο» λόγω της κρίσης, δεν έχουν επαναλειτουργήσει, ευχήθηκε ωστόσο η αύξηση του τουρισμού να κρατήσει τα κέντρα αναψυχής ανοικτά φέτος, αλλά και την επόμενη τουριστική περίοδο. 

ad2mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ και του ΣΙΚΑΠ κάλεσε το Υπουργείο Τουρισμού να ολοκληρώσει σύντομα τη νέα νομοθεσία που αφορά τα κέντρα αναψυχής, και η οποία βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας. 

Κατά αυτόν τον τρόπο, συνέχισε, οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής θα γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας τους μέσα στο νέο καθεστώς. 

ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους

article 1