Οδηγίες ΟΣΕΟΚ σε μέλη της για αναστολή εργασιών σε εργοτάξια

Η Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της να σεβαστούν το Διάταγμα – Τι αναφέρει για τους μισθούς οικοδόμων

Μετά το χθεσινό (23/3) διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για τερματισμό των εργασιών σε εργοτάξια πλην όσων αφορούν έργα δημόσιας ωφελείας, κατόπιν σχετικής άδειας του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, συνεπεία της πρωτοφανούς κρίσης που προέκυψε, λόγω της πανδημίας του COVID – 19, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ), καλεί όλα τα μέλη των συνδέσμων μελών της, όπως τηρήσουν πιστά τις οδηγίες του μέτρου αυτού.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΣΕΟΚ, όλα τα εργοτάξια ανεξαρτήτως μεγέθους έργου και αριθμού εργαζομένων θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από εκείνα που εμπίπτουν σε έργα δημόσιας ωφελείας, όπως είναι τα νοσοκομεία, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια ή/και οποιαδήποτε άλλα, για τα οποία θα εξασφαλιστεί άδεια από τον Υπουργό Συγκοινωνιών, όπως έχει αναφερθεί και στο Διάταγμα.

«Καλούνται τα μέλη των Συνδέσμων μας, όπως καταβάλουν τα μέχρι σήμερα δεδουλευμένα ημερομίσθια των εργαζομένων τους. Όσον αφορά τα ημερομίσθια για την περίοδο αναστολής των εργασιών, θα εμπίπτουν σε σχέδιο του οποίου η διαδικασία αναμένεται να εξαγγελθεί σύντομα από το κράτος», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

 
21619