ΟΕΒ: Στην διάθεση επιχειρήσεων για καθοδήγηση προς τη συμμόρφωση

Καθήκον όλων η εφαρμογή των κανόνων Ασφάλειας & Υγείας στην εργασία και η πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων

Με αφορμή το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που επισυνέβη στις 5 Αυγούστου 2022 και που είχε ως αποτέλεσμα το χαμό ενός νέου ανθρώπου αλλά και τα θανατηφορά ατυχήματα που προηγήθηκαν αυτού, η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) μέσω γραπτής ανακοίνωσης, καλεί για πολλοστή φορά τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους αυτοτελώς εργαζόμενους, να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται από το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία.

Πρωταρχικό καθήκον κάθε εργοδότη αποτελεί η παροχή προς τους εργαζόμενους, ενός υγιούς και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, όπου κάθε εργαζόμενος μπορεί να εργάζεται παραγωγικά και δημιουργικά και να επιστρέφει στην οικογένεια του αρτιμελής και υγιής. 

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να τηρούν πιστά τις οδηγίες του Εργοδότη τους, να εφαρμόζουν τις διαδικασίες για εκτέλεση των εργασιών κατά ασφαλή τρόπο και να αξιοποιούν τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας που τους παρέχονται (π.χ. κράνη, παπούτσια ασφαλείας, κλπ). 

Η ΟΕΒ είναι στην διάθεση όλων των επιχειρήσεων για καθοδήγηση και υποβοήθηση για συμμόρφωση με τις σχετικές υποχρεώσεις.

Η χώρα μας είναι πολύ μικρή για να αντέξει εργατικά ατυχήματα που οδηγούν σε απώλειες ανθρώπινων ζωών, όπως αναφέρει στην γραπτή της ανακοίνωση. 

Τέλος, η ΟΕΒ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των άτυχων θυμάτων των νέων θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων.

 
23469