Σε συνέχεια της απόφασης της Κυβέρνησης για παροχή αντίστοιχων διευκολύνσεων σε εργαζομένους στο Δημόσιο

Κάλεσμα σε όλα τα μέλη της όπως προβούν σε διευθετήσεις με τους εργαζόμενους γονείς, για να παραλαβή των παιδιών τους από τα σχολεία, απευθύνει η ΟΕΒ, μετά την χθεσινή (19/5) απόφαση της Κυβέρνησης να παραχωρήσει αντίστοιχες διευκολύνσεις σε εργαζόμενους του Δημοσίου.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΟΕΒ:

Οι συλλογικές προσπάθειες Πολιτείας, επιχειρήσεων, εργαζομένων και πολιτών έχουν οδηγήσει σε ουσιαστικό περιορισμό της διασποράς του κορωνοΐού στην κοινότητα, με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση να μπορεί να υλοποιήσει τον Οδικό Χάρτη για επαναλειτουργία της οικονομίας.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, από αύριο Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 επιτρέπεται η επαναλειτουργία σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων στον τομέα της Εστίασης και σε αρκετούς άλλους.

Με την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων επιστρέφουν στις εργασίες τους μεγάλοι αριθμοί εργαζομένων, πολλοί εκ των οποίων είναι γονείς παιδιών σε σχολεία.

Με στόχο την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των προσφερόμενων ευκαιριών για επανεκκίνηση της οικονομίας και σταδιακή επιστροφή σε συνθήκες κανονικότητας, η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καλεί όλα τα Μέλη να προβούν σε εύλογες διευθετήσεις με τους εργαζόμενους γονείς, προκειμένου να διευκολύνουν την κατάλληλη μέριμνα για τα παιδιά κατά την ώρα λήξης των μαθημάτων ή και μετά από αυτή.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Οι ρυθμίσεις θα πρέπει να έχουν στόχο την παραχώρηση αναγκαίας μέγιστης δυνατής διευκόλυνσης χωρίς ουσιώδη παρακώλυση της εύρυθμης λειτουργίας της επιχείρησης, μέσα από την χρήση των καλύτερων ανά περίπτωση εργαλείων που προσφέρει το σύστημα εργασιακών σχέσεων στην Κύπρο, με τις αρχές της κοινής λογικής και της καλής πίστης.

Το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Πολιτικής της ΟΕΒ είναι στη διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Αυτούσια η Εγκύκλιος της ΟΕΒ.

 
9664
Thumbnail

Ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε από τον Κεντρικό Τραπεζίτη άμεση κατάθεση στη Βουλή αυτούσιας της λίστας Γιωρκάτζη.

ad1mobile

>>>Διαβάστε επίσης: Μισθοί ανδρών/γυναικών: Μικραίνει η διαφορά, έρχονται & νέα μέτρα <<<
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης απέστειλε το πρωί της Πέμπτης στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνο Ηροδότου επιστολή με την οποία τον ενημερώνει για τη σύσταση της Ad Hoc Επιτροπής για τη διερεύνηση θεμάτων που αφορούν τα δάνεια των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων και επικαλούμενος τις νομοθεσίες για την κατάθεση στοιχείων και πληροφοριών στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και τη Βουλή, τού ζητά να αποστείλει άμεσα και αυτούσια την «καλούμενη» «Λίστα Γιωρκάτζη.

Ο Πρόεδρος Βουλής προσθέτει ότι η Λίστα επεστράφη στον Διοικητή επειδή κατά τη διαβίβαση της στον ίδιο δεν είχαν τηρηθεί οι νενομισμένες διαδικασίες.

(ΚΥΠΕ)

article 1