Οι εξελίξεις για συνταξιοδοτικό Δημοσίων Υπαλλήλων

Ικανοποίηση ΠΑΣΥΔΥ - Τι λέει η πρόταση για το συνταξιοδοτικό των Δημοσίων που προσλήφθηκαν μετά το 2011

Ικανοποίηση για το συμπληρωματικό συνταξιοδοτικό σχέδιο στο οποίο κατέληξαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με το υπουργείο Οικονομικών, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Στράτης Ματθαίου. 

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Ματθαίου είπε ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αναμένουν από το υπουργείο Οικονομικών να τους επιδώσει γραπτώς την κυβερνητική πρόταση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα το ζήτημα αυτό θα επιλυθεί οριστικά.

Η δομή του συμπληρωματικού συνταξιοδοτικού σχεδίου το οποίο αφορά τους εργαζομένους που είχαν προσληφθεί στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, μετά τον Οκτώβριο του 2011, θα είναι με προκαθορισμένες εισφορές από το κράτος και τους εν λόγω εργαζόμενους.  

Θα συσταθεί ειδικός λογαριασμός στον οποίο θα διοχετεύονται οι εισφορές των δύο μερών, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα είναι της τάξης του 5 με 6%.

Ο κύριος Ματθαίου είπε ότι η σύνταξη θα υπολογίζεται στη βάση ολόκληρης της επαγγελματικής καριέρας και όχι στη βάση του τελευταίου μισθού.  

Σημείωσε, επίσης, ότι το σχέδιο θα έχει αναδρομική ισχύ, ώστε να αποκατασταθεί μία μεγάλη αδικία, καθότι όπως εξήγησε, υπήρχαν πολλοί εργαζόμενοι οι οποίοι αφυπηρέτησαν και δεν έλαβαν ούτε ένα σεντ. Ο κύριος Ματθαίου επεσήμανε πως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έκαναν πολλές υποχωρήσεις, σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα σχέδιο βιώσιμο, χωρίς στρεβλώσεις.

Πηγή: ΡΙΚ

 
16318
Thumbnail