Ολοκληρώνονται σήμερα οι πληρωμές επιδομάτων ενόψει Χριστουγέννων

Ποια επιδόματα έχουν καταβληθεί έως σήμερα και πότε θα πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και 13ος στο Δημόσιο-Λεπτομέρειες

Με την καταβολή του Χριστουγεννιάτικου Δώρου στους δικαιούχους του Σχεδίου για την Παροχή Τιμητικού Επιδόματος Μάνας ολοκληρώνονται σήμερα (17/12) οι πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Βάσει του προγραμματισμού που είχε καταρτισθεί και ανακοινωθεί από το Υπουργείο, την περασμένη Πέμπτη (12/12) και Παρασκευή (13/12) καταβλήθηκαν στους δικαιούχους τα εξής:

  • Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, περιλαμβανομένου του Χριστουγεννιάτικου Δώρου, το οποίο καθορίστηκε στο 80% των βασικών αναγκών της οικογένειας τους για τον μήνα Δεκέμβριο 2019 (π.χ. εάν λαμβάνει 480 ευρώ, το Χριστουγεννιάτικο δώρο ήταν ύψους 384 ευρώ).
  • Τα μηνιαία επιδόματα που παρέχονται από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες σε άτομα με αναπηρίες.
  • Οι μηνιαίες ειδικές συντάξεις και παροχές στους επωφελούμενους από το Ταμείο Ανακουφίσεως Παθόντων.
  • Το Επίδομα Τέκνου και το Επίδομα Μονογονεϊκής Οικογένειας.
  • Η Χορηγία σε Βετεράνους και Χήρες Βετεράνων Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
  • Το επίδομα Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (μικρή επιταγή χαμηλοσυνταξιούχων).

>>> Οικονομία Κύπρος - Επιλεγμένη ροή ειδήσεων Brief <<< 

Επίσης, μέχρι και την περασμένη Παρασκευή (13/12) είχε διευθετηθεί και η αποστολή επιταγών για διάφορες κοινωνικές παροχές, όπως:

  • Οι επιταγές του Δημόσιου Βοηθήματος και του Χριστουγεννιάτικου Δώρου για όσους λαμβάνουν μηνιαίο Δημόσιο Βοήθημα.
  • Οι επιταγές του Δημόσιου Βοηθήματος και του Χριστουγεννιάτικου Δώρου για όσους λαμβάνουν έκτακτο Δημόσιο Βοήθημα.
  • Οι επιταγές για τους εγκλωβισμένους, περιλαμβανομένου του μηνιαίου επιδόματος, και του Χριστουγεννιάτικου Δώρου, παραδόθηκαν στους δικαιούχους μέσω των Ηνωμένων Εθνών.
  • Οι επιταγές για τους αιτητές διεθνούς προστασίας.

Επιπρόσθετα, την περασμένη Παρασκευή (13/12) καταβλήθηκαν οι συντάξεις του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της Κοινωνικής Σύνταξης και της ειδικής αύξησης της Θεσμοθετημένης Σύνταξης (Τιμητικό Επίδομα) του Δεκεμβρίου 2019 καθώς και ο 13ος.

Χθες (16/12), εξάλλου, καταβλήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δώρο για δικαιούχους του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (Χαμηλοσυνταξιούχων), το οποίο ήταν ίσο με το ύψος του μηνιαίου επιδόματος που λαμβάνουν, με ελάχιστο ποσό τα €100, ενώ σήμερα (17/12), βάσει του προγραμματισμού, θα καταβληθεί το Χριστουγεννιάτικο Δώρο σε δικαιούχους του Σχεδίου για την Παροχή Τιμητικού Επιδόματος Μάνας.

Αξίζει, δε, να αναφερθεί πως, το συνολικό κονδύλι που διατέθηκε για καταβολή στους δικαιούχους του Χριστουγεννιάτικου Δώρου, που φέτος ήταν σημαντικά αυξημένο, στις πλείστες περιπτώσεις, σε σχέση με πέρσι, ανήλθε περί τα 18 εκατομμύρια ευρώ.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Πότε θα πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και 13οι στο Δημόσιο
Εν τω μεταξύ, μετά από απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, οι μισθοί και οι συντάξεις των κυβερνητικών αξιωματούχων, των κρατικών υπαλλήλων και του ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού του μηνός Δεκεμβρίου 2019 θα καταβληθούν την Παρασκευή (20/12) και οι αντίστοιχοι 13οι μισθοί/συντάξεις στις 27.12.2019.

Όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών, οι μισθοί και οι συντάξεις θα εμβασθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων κατά τη διάρκεια του 24ώρου των πιο πάνω ημερομηνιών, σύμφωνα με τα τραπεζικά πρωτόκολλα.

Μάριος Αδάμου
 
21624