Ορεινές Περιοχές: Παρουσιάζονται οι πολιτικές για ανάπτυξη τους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρουσιάσει τις πολιτικές που υλοποιούνται για ανάπτυξη των ορεινών περιοχών

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα (2/4) στις 9 και 45 το πρωί, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης για τα έργα και τις πολιτικές που υλοποιούνται για την ανάπτυξη των ορεινών κοινοτήτων. Μαζί του θα βρίσκονται τόσο ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Νουρής, όσο και ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστας Χαμπιαούρης.

>>> ΝΕΟΤΕΡΟ: ΥΠΕΣ: €237εκατ. για ανάπτυξη ορεινών περιοχών/ Αναλυτικά τα έργα <<<

Ο κ. Χαμπιαούρης παρουσιάζοντας πρόσφατα την Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, σημείωσε πως αποτελείται από 250 δράσεις.

Όπως πρόσθεσε οι δράσεις αυτές θα πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι και το 2030, ενώ παράλληλα σημειώσε πως αυτές χωρίζονται σε βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες και ευελπιστούν πως μέχρι το 2023 να ολοκληρωθούν οι βραχυπρόθεσμες δράσεις που είναι συνολικά 140

>>> Διαβάστε επίσης: Στο επίκεντρο οι 25 δράσεις για τις ορεινές περιοχές <<<

Μάλιστα, ενδεικτικά είχε αναφέρει πως σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρούν στον σχεδιασμό για τη δημιουργία βιοτεχνικής περιοχής στη Λινού και με το Υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρούν τον σχεδιασμό για την ανέγερση ελικοδρομίου στη Λινού.

Επίσης, είπε, ολοκληρώθηκε η δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Στήριξης Ηλικιωμένων στο Φοινί, ολοκληρώθηκαν κάποιοι βρεφοπαιδοκομικοί σταθμοί και προχωρούν οι εργασίες αναβάθμισης του νοσοκομείου Τροόδους.

Να υπενθυμίσουμε πως πρόσφατα ο Υπουργός Εξωτερικών είχε παρουσιάσει και την στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης την οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά ΕΔΩ!

 
16318
Thumbnail