Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης: Πηγαίνετε στο ΕΣΤΙΑ

Η διορία υποβολής αιτήσεων για το ΕΣΤΙΑ λήγει στις 15 Νοεμβρίου - Τι καλεί τους πελάτες του ο Οργανισμός να πράξουν

Να υποβάλουν έγκαιρα τις Αιτήσεις τους για ένταξη στο Σχέδιο, καλεί τους δανειολήπτες που είναι επιλέξιμοι για το Σχέδιο Εστία, ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης (ΟΧΣ) με σημερινή του ανακοίνωση, , 
 
Υπενθυμίζεται ότι η διορία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 15 Νοεμβρίου.

Ο ΟΧΣ ενημερώνει τους δανειολήπτες του ότι το έντυπο της αίτησης είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στη διεύθυνση http://www.hfc.com.cy/userfiles/hfc/sxedio-estia.pdf ή μπορεί να παραληφθεί από τα κατά τόπους Καταστήματα του Οργανισμού.

>>> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF <<< 

Εν τω μεταξύ, οι δανειολήπτες-πελάτες του Οργανισμού μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών επαγγελματιών Συμβούλων που συνεργάζονται με τον Οργανισμό, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη συμπλήρωση και την υποβολή της αίτησης. 
 
Όσοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία αυτή, παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους Καταστήματα του Οργανισμού για να εφοδιαστούν με τον Κατάλογο των Συμβούλων και το σχετικό Παραπεμπτικό.  

Το Σχέδιο Εστία, έχει εκπονηθεί από το Κράτος με στόχο την προστασία της κύριας κατοικίας.
Οι δανειολήπτες που θα ενταχθούν στο σχέδιο θα επωφεληθούν μέσω της διαγραφής μέρους του χρέους, αποπληρωμής του ενός τρίτου της δόσης από το κράτος και μείωση του επιτοκίου.
 

 
9026
Thumbnail

Στην Β’ φάση του ΓεΣΥ μπαίνει από σήμερα η Κύπρος. Από τη σήμερα εντάσσονται οι ενδονοσοκομειακές υπηρεσίες, δηλαδή προσθέτονται οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και οι επεμβάσεις όπως και άλλες ενδονοσοκομειακές υπηρεσίες.

ad1mobile

Εδώ μπορείτε να δείτε τι ακριβώς θα ισχύει από σήμερα 1η Ιουνίου.  

Τι θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου και όχι από σήμερα

  • η φροντίδα υγείας από άλλους επαγγελματίες υγείας (κλινικούς διαιτολόγους, εργοθεραπευτές, λογοπαθολόγους, φυσιοθεραπευτές και κλινικούς ψυχολόγους), 
  • νοσηλευτές και μαίες, 
  • τα Τμήματα Ατυχημάτων & Επειγόντων Περιστατικών, 
  • οι υπηρεσίες ασθενοφόρων, 
  • οι οδοντιάτροι, 
  • Η ανακουφιστική φροντίδα υγείας και 
  • η ιατρική αποκατάσταση.

Σημειώνεται ότι μέχρι να ενταχθούν οι παραπάνω υπηρεσίες θα συνεχίσουν να παρέχονται όπως ήταν το καθεστώς μέχρι σήμερα.

ad2mobile

Τι ισχύει με εισφορές

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια τρίμηνη καθυστέρηση στη βάση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου αναφορικά με τις εισφορές. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις, κάποιοι που συνέχισαν στους χαμηλούς συντελεστές τον Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο οπότε τώρα τον Ιούνιο θα πληρώσουν τον υψηλό συντελεστή. Ενώ, άλλοι που πλήρωσαν τον Μάρτιο υψηλό συντελεστή και Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο χαμηλότερο,  θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο με τον υψηλό συντελεστή. Είναι ανάλογα με το καθεστώς που άρχισαν οι χαμηλοί συντελεστές.

Δείτε παρακάτω πως διαμορφώνονται οι εισφορές σύμφωνα και με τα παραπάνω

φχ

article 1