Ορκίστηκαν 196 νέοι αστυνομικοί και πυροσβέστες (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Θα τοποθετηθούν αναλόγως των υπηρεσιακών αναγκών που υπάρχουν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (7/4) στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου η τελετή διαβεβαίωσης 196 νεοπροσληφθέντων αστυνομικών και πυροσβεστών. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Αρχηγού Αστυνομίας, κ. Στέλιου Παπαθεοδώρου, του Διευθυντή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ανώτερου Αστυνόμου κ. Θεμιστού Αρναούτη, καθώς και του Αναπληρωτή Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αστυνόμου Α’, κ. Πολύβιου Χατζηβασιλείου.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, καλωσορίζοντας τα νέα μέλη, τόνισε ότι,η Αστυνομία είναι ένας από τους μεγαλύτερους Οργανισμούς της Κύπρου, ο οποίος είναι ταυτισμένος με την ύπαρξη της Πολιτείας, της Δημοκρατίας και της ίδιας της κοινωνίας. Απευθυνόμενος στη συνέχεια στους νέους αστυνομικούς, ο Αρχηγος υπογράμμισε, ότι η πειθαρχία πρέπει να βρίσκεται στην προμετωπίδα κάθε ενέργειάς τους και ότι πρέπει να επιτελούν τα καθήκοντά τους με ανιδιοτέλεια, αποφασιστικότητα, αυταπάρνηση και αντικειμενικότητα και να εφαρμόζουν τους νόμους με αμεροληψία, χωρίς αλαζονεία και διακρίσεις. 

Σημείωστε ωστόσο ότι «η Αστυνομία του σήμερα απαιτεί από τον αστυνομικό και τον πυροσβέστη να διακατέχεται από ένα τεράστιο φάσμα ικανοτήτων και δεξιοτήτων, να εκπαιδεύεται, να αποκτά συνεχώς γνώσεις και εμπειρίες, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και ευθύνες, να ενεργεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, με αποφασιστικότητα, πειθαρχία, ευελιξία, ευαισθησία και ανθρωπιά». Αναφερόμενος στο νέο σύστημα εκπαίδευσης που υιοθετήθηκε, ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε, ότι  αυτό δίδει έμφαση στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση, την καλλιέργεια και ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, στη μάθηση μέσα από την αλληλεπίδραση και στην εφαρμογή νέων εκπαιδευτικών μεθόδων και τόνισε ότι «η Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, ως το κατεξοχήν κέντρο παροχής αστυνομικής εκπαίδευσης, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των μελών μας, αλλά και στη διάπλαση ορθολογιστικών στάσεων και συμπεριφορών». 

Ο Αρχηγός Αστυνομίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης που παρέχεται στην Αστυνομία Κύπρου και στη στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου πραγματοποιείται μέρος της αστυνομικής εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα κατά την αποφοίτησή τους από την ΑΑΚ οι σπουδαστές να λαμβάνουν ανώτερο δίπλωμα φοίτησης.

Τέλος, κάλεσε τους νεοεισερχόμενους αστυνομικούς «να είναι περήφανοι για τη στολή και το ρόλο που η πολιτεία τους έχει αναθέσει για περιφρούρηση της ασφάλειας του κράτους, αλλά και των θεσμών και τους Πυροσβέστες για την ασφάλεια και διάσωση της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας και του κράτους, καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας από τους κινδύνους των πυρκαγιών, θεομηνιών και άλλων καταστροφών».

Οι 196 νεοπροσληφθέντες αστυνομικοί και πυροσβέστες, αφού παρακολουθήσουν προκαταρκτική εκπαίδευση θα τοποθετηθούν αναλόγως των υπηρεσιακών αναγκών που υπάρχουν.

offsite

 
20982
Thumbnail