ΟΣΙΚΑ: Kαλεί τα μέλη της να τηρούν τα διατάγματα

Στήριξη ζητά η ΟΣΙΚΑ και καλεί τα μέλη της να τηρούν τα διατάγματα

Tη στήριξη των Κέντρων αναψυχής όχι μόνο από τη Πολιτεία αλλά και από τους Δήμους και την ΕΕ ζητά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής ( ΟΣΙΚΑ) και πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ ( Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου) Φύτος Θρασυβούλου.

Ο κ. Θρασυβούλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ κάλεσε τα μέλη της Ομοσπονδίας του να τηρήσουν υπεύθυνη στάση στην πρωτοφανή κρίση και να συμβάλουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους στην επίλυση του προβλήματος. Να τηρούν τα διατάγματα, ώστε να βγούμε το λιγότερο αλώβητοι, απ’ αυτή την κατάσταση, συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε οι σημερινές προβλέψεις δεν είναι ευοίωνες από την παγκόσμια κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον κορωνοϊό.Ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ είπε πως ιδιαίτερα τα κέντρα αναψυχής στις παραλιακές περιοχές έχουν αναστείλει την λειτουργία τους από τον Οκτώβριο λόγω εποχικότητας, σημειώνοντας, πως το πρόβλημα σε αυτούς τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής είναι ακόμη μεγαλύτερο, αφού, όπως εξήγησε, η κρίση έχει διευρυνθεί και δεν άρχισε τώρα με την πανδημία. 

Ο κ. Θρασυβούλου είπε πως για να μπορέσουν τα κέντρα αναψυχής να επαναλειτουργήσουν μετά την παύση των σχετικών διαταγμάτων , αλλά και για να προσφέρουν άρτιες υπηρεσίες στους πελάτες τους , θα πρέπει να τύχουν τραπεζικών διευκολύνσεων.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ακολούθως αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι πάρα πολλοί χώροι εστίασης λειτουργούν με καθεστώς ενοικίου τα υποστατικά τους, γεγονός που δημιουργεί ένα μεγάλο κόστος για αυτούς, όπως είπε. Εισηγήθηκε δε, όπως ανασταλεί το δικαίωμα έξωσης λόγω μη καταβολής ενοικίων για την περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. 

Με αυτό τον τρόπο συνέχισε, θα προστατευθούν οι επιχειρήσεις αλλά και οι εργαζόμενοι που λόγω της μείωσης του κύκλου εργασιών και των απολαβών τους , ίσως να αδυνατούν να πληρώνουν τα ενοίκια.  Ακόμη ο κ. Θρασυβούλου , εισηγήθηκε επίσης, όπως για την περίοδο της έκτακτης ανάγκης, να μην καταβληθούν ή ακόμη να μειωθούν τα ενοίκια των υποστατικών .

Στην συνέχεια εξέφρασε την συμπαράσταση της Ομοσπονδίας του στις προσπάθειες που καταβάλει η Κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας, χαιρέτησε τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού, σημειώνοντας πως κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Αντιλαμβανόμαστε  είπε , “πλήρως ότι πάνω απ’ όλα προέχει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και γι αυτό συμμορφωνόμαστε και θα συνεχίσουμε να συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης”. Στα πλαίσια όμως των οικονομικών συνεπειών της κρίσης θα θέλαμε ανέφερε, να θέσουμε υπόψη τα πιο πάνω αιτήματα της ΟΣΙΚΑ  "τα οποία θεωρούμε ότι θα θωρακίσουν ακόμη περισσότερο την επιχειρηματικότητα”, κατέληξε.

(ΚΥΠΕ)

 
22426
Thumbnail