ΟΣΙΚΑ: Τα ειδικά σχέδια να συνεχιστούν εώς το τέλος του χρόνου

Απαράδεκτο να δίδονται επιδόματα μόνο στο 40% των υπαλλήλων μιας επιχείρησης, καταγγέλλει ο ΟΣΙΚΑ

Στην εκτίμηση ότι είναι πολύ νωρίς για τεμαχισμό των ειδικών σχεδίων, προέβη ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτος Θρασυβούλου, ζητώντας να συνεχιστούν τουλάχιστον ως το τέλος του χρόνου.

Σε ανακοίνωσή του, εκφράζεται η θέση ότι είναι «απαράδεκτο το γεγονός να δίδονται επιδόματα μόνο στο 40% των υπαλλήλων μιας επιχείρησης». Τα κέντρα αναψυχής, σημειώνεται, «έπαθαν τη μεγαλύτερη ζημιά από την πανδημία, αφού πολλά υπολειτουργούν κι άλλα αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο». Η φετινή τουριστική περίοδος, εκτιμάται, «δεν μπορεί να σώσει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα περισσότερα κέντρα».

>>> Διαβάστε επίσης: Υπ. Εργασίας: Αναρτήθηκαν οι αιτήσεις για Ειδικά Σχέδια Αυγούστου <<< 

Ο  ΟΣΙΚΑ ζητά «τη συνέχιση των ειδικών σχεδίων, τουλάχιστον μέχρι τέλος του χρόνου, όπως ήταν τους προηγούμενους μήνες κι όχι σαν τον μήνα Αύγουστο». Εκτιμάται ότι τώρα είναι η ευκαιρία για επέκταση της τουριστικής περιόδου και εξάλειψη της εποχικότητας «αλλά μέσα από την κατάλληλη και ουσιαστική στήριξη του κράτους».

Αναφέρεται επίσης ότι η ΟΣΙΚΑ έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο για ανάλυση της επίδρασης της κρίσης στον τουρισμό και τα κέντρα αναψυχής ιδιαίτερα και εξέταση των τρόπων αντιμετώπισης της εποχικότητας.

 
24990